Zweden: honderden gemaskerde nazi’s jagen op vluchtelingenkinderen

Een groep van enkele honderden gemaskerde mannen heeft gisteren in het centraal station van de Zweedse hoofdstad Stockholm jacht gemaakt op vluchtelingen. Volgens ooggetuigen werd iedereen die er niet uitzag als een ‘etnische Zweed’ door de groep aangevallen. Volgens een woordvoerder van de Zweedse politie hadden de mannen zich op het station verzameld om vluchtelingenkinderen in elkaar te slaan.

De mannen deelden pamfletten uit waarin gedreigd werd ‘de Noord-Afrikaanse straatkinderen die hier rondzwerven’ de straf te geven ‘die ze verdienen’. De aanvallen zijn – min of meer – opgeëist door de Zweedse Verzetsbeweging, een openlijk neo-nazistische groep. In een persverklaring zegt de groep dat de aanval criminele immigranten die in de omgeving van het station wonen ‘opgeruimd’ heeft:

….deze criminele immigranten hebben lange tijd Zweden beroofd en gemolesteerd….de politie heeft duidelijk laten zien deze rooftochten niet tegen te kunnen houden, we zien nu dan ook geen ander alternatief dan zelf de straf uit te delen die ze ruimschoots verdienen…

De politie heeft vier mensen gearresteerd, eentje vanwege het aanvallen van een agent en drie omdat ze in het openbaar gezichtsbedekkende kleding droegen, wat in Zweden verboden is.

nordic_resistance_movement2_zps912fbef7
Propagandaposter van de Nordic Resistance Movement.

De Zweedse Verzetsbeweging is het Zweedse filiaal van de Nordische Verzetsbeweging (Nordiska Motståndsrörelsen) die in alle Scandinavische landen afdelingen heeft. De groep vereert Adolf Hitler en wil een nationaal-socialistisch bewind vestigen in Zweden, by any means necessary. Ze is vrij strak georganiseerd, kent een duidelijke hiërarchie en wordt door de Zweedse veiligheidsdienst uiterst  serieus genomen. Op de site van de club staat propaganda voor Pegida naast artikelen waarin de Holocaust als een ‘verzinsel’ betiteld en de authenticiteit van het dagboek van Anne Frank ontkend wordt.

Op 15 december 2013 vielen enkele tientallen leden van het Nordische Verzetsfront een antifascistische demonstratie in Stockholm aan, waarbij enkele gewonden vielen, waaronder ook ouderen en kinderen. Gelukkig kwamen de neo-nazi’s er zélf ook niet zonder kleerscheuren vanaf.

Uiteraard is er geen enkel gevaar voor een machtsgreep door deze nazi’s, maar ze vervullen in de praktijk dezelfde rol voor de Zweedse Democraten (Zweedse versie van de PVV) die de NVU voor de PVV vervult: een bij gelegenheid goed van pas komende knokploeg vol nuttige idioten waarvan je je met een uitgestreken gezicht kunt distantiëren wanneer ze het te dol maken.

Bron: The Independent

https://www.youtube.com/watch?v=UAZa-_JQdn8

 

 

1 gedachte over “Zweden: honderden gemaskerde nazi’s jagen op vluchtelingenkinderen”

  1. Pingback: Antifascisten jagen fascisten op de vlucht in Dover | Krapuul

Reacties zijn gesloten.