Zuid-Korea stapt uit kernenergie

De nieuwe Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In schrapt de bouw van nieuwe kerncentrales en zal op termijn ook alle bestaande kerncentrales sluiten. Hij pleit voor investeringen in schone energiebronnen zoals wind- en zonne-energie.

Moon boekte in mei 2017 een enorme overwinning bij de Zuid-Koreaanse presidentsverkiezingen. Tijdens zijn campagne had hij gepleit voor een kernuitstap en voor hernieuwbare energie. Na amper een maand als president sloot Moon op 19 juni 2017 Kori-1, de oudste kernreactor van het land. Daar wil hij het niet bij laten. President Moon belooft alle voorbereidingen voor nieuwe reactoren te schrappen en wil de levensduur van de huidige reactoren niet verlengen.

“De werking van kernreactor Kori-1 permanent stilleggen is het begin van een ommekeer naar een kernenergievrij land”, verklaarde de president. “Het is een keerpunt om het land veiliger te maken. Ik zal snel beginnen met een stappenplan voor een volledige kernuitstap, die de Koreaanse bevolking opnieuw kan geruststellen.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be