Zorgvilla’s voor de rijken

Als je oud bent zoek je het zelf maar uit, daar zitten de bruinen van de PvdA en de VVD niet mee, dat is bewust beleid. Eigen bijdrages worden verhoogd, tehuizen gesloten en thuiszorgwerkers afgeschaft. De markt moet het maar weer regelen dan komt het wel goed.

De zorgvilla’s, dat zijn particuliere, kleinschalige woonvormen buiten de reguliere verzorgingshuizen en verpleeghuizen om, schieten als paddestoelen uit de grond. Een verblijf daar kost zo’n 2500 euro per persoon per maand, maar dan ben je wel fijn onder je eigen seurt zoals het heurt.

zorgvilla
ZORGVILLA “ONDER ONS”

De ouderenbond Anbo noemt de groei van het aantal zorgvilla’s verklaarbaar: vermogende ouderen betalen sinds 2012 een hogere eigen bijdrage (die inmiddels kan oplopen tot 2189,20 euro per maand) en willen daarvoor iets terug. Dat maakt het voor hen aantrekkelijk om meer te betalen voor een woonvoorziening waar ze een omgeving en service krijgen die meer op hun wensen zijn afgestemd. 

Tot zover de revolte van de ANBO. Ze snappen het dus wel. Dat het smerig is, deze ontwikkeling, daar hoor je ze niet over. En waar blijft trouwens Henk Krol die zo fijntjes voor de 50-plussers zegt op te komen?

De klassenmaatschappij moet weer terugkomen. Rangen en standen, dat waren nog eens fijne tijden, ver weg van het plebs. En zeg nou zelf, je hebt als VVD-er toch niet voor niets je hele leven je zakken zitten vullen? Of als PvdA-er, of als hardwerkende wakkere Nederlander? Kan je in principe spreken over “eerlijk” geld? Bestaat dat eigenlijk? Hetzij door werken, erven of beursspeculatie om eens iets te noemen?

 

 

3 gedachten over “Zorgvilla’s voor de rijken”

  1. Net weer even de beagle gezien op de VPRO. Herhaling had het al eens gezien. Een boot vol mensen die wel nadenken over belangrijke zaken. Vermoed ook dat ze links zijn…. Wellicht is het een gekleurd programma maar de kern is waar. Rechts zou eens moeten investeren in echte wetenschap. Rechts zou eens om te beginnen voetjebal sbs6 en RTLZ eens moeten overslaan en VPRO kijken. Dan snapt men ook uiteindelijk ook dat deze asso bejaardenhuizen niet deugen net als het rechtse millieu beleid.

  2. Ach ja voor de armen word het weer het “Werkhuis”. Net als vroeger, ook zo leuk daar stond Nederlang vroeger ook bij in Wikipedia, hebben ze er mooi af weten te halen ;).

    Net als de klassenstrijd in Groningen. Rechts doet ook al aan geschiedvervalsing.

  3. Kijk daar is Liane den Haan weer van de ANBO. Vandaag 19-08-2013 is er bekend gemaakt dat Stichting Vierstroom familie en vrienden van ouderen pushed om mantelzorg te verlenen.
    En wie is er bestuursvoorzitter van die club, juist ja…..Lianne den Haan.

Reacties zijn gesloten.