Zonnehuizen failliet, personeel moet dokken

Zo gaat dat tegenwoordig: de Zorg laat je aan de Vrije Markt over, en als de hele boel dan failliet gaat moet het personeel maar bijlappen door van vakantiegeld of periodieke loonsverhoging af te zien of je tegoed van de spaarloonregeling in te leveren. Hoe durven ze.

SP-Kamerlid Renske Leijten spreekt openlijk vermoedens van fraude uit. “De Zonnehuizen sloten 2009 af met meer dan 6 miljoen aan eigen vermogen en dat was afgelopen zomer opeens verdampt?”, aldus Leijten. “Dit zaakje stinkt”

De Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten vindt niet dat de overheid moet ingrijpen bij Zonnehuizen. Ze gaat er van uit dat partijen als zorgkantoren, zorgverzekeraars, banken, medewerkers en cliënten, er samen moeten uitkomen om Zonnehuizen te redden.

Wat kan het de overheid schelen hè, de zakken van de bestuurders zijn gevuld, nog even het personeel uitschudden, en de zaak is geregeld. Goh, hoe zou het toch met de mensen zijn die hulp horen te krijgen? Maar goed, daar is de Zorg immers helemaal niet meer voor bedoeld.

Loek Winter wil de failliete boel wel overnemen, hij is geïnteresseerd in de volwassenenzorg en in het vastgoed van de instelling. Deze heer-van-stand ( blurgh) gaat het regelen dat de Zonnehuizen de eerste grote ggz-instelling in Nederland wordt die in private handen komt, zijn privé bezit dus. Vooruitlopend op de overname heeft Winter maandag alvast twee bedrijven opgericht, Zonnehuizen Centra en Zonnehuizen Centra Onroerend Goed (!).

Zijn we met zijn allen gek geworden dat we dit accepteren? Hoe lang kunnen dit soort lieden nog doorgaan met het vullen van hun zakken, daarbij door de overheid geen strobreed in de weg gelegd? Renske is zo’n beetje de enige die zich kwaad lijkt te maken en zegt het ‘onmenselijk en onwenselijk’ te vinden dat een zorginstelling ‘door een soort hedgefund’ wordt leeggegeten.

Gelijk heeft ze, en mijn advies aan het personeel zou zijn: Bezet die boel, laat Loek Winter met zijn megalomane plannen maar mooi opzouten.

3 gedachten over “Zonnehuizen failliet, personeel moet dokken”

 1. Het eerste sluier van het verse ZorgMarkt begint te verdwijnen.
  ZorgMarkt – het kindje van VVD die in het leven geroepen is om grote investeerders en privé vermogens op kosten van de maatschappij te laten opbloeien.

  Rijk wordt stinkend rijk en als je niet tevreden ben neem dan een pil van Drion.
  Straks gratis verstrekt door de winter.

 2. Je hebt ook zorgondernemers die voor een grijpstuiver de hele nacht bij iemand blijven zitten die suicidaal is, of die een kussen onder de arm nemen en de wacht houden bij iemand die op sterven ligt.
  Die een lening bij een bank aangaan om net even die éne verpleegkundige extra in dienst te kunnen nemen en zo de dienstverlening te verbeteren. Die voor eigen rekening patienten uit het ziekenhuis thuis met wat extra zorg verwelkomen waar de reguliere instelling een wachtlijst hanteert.

  Enfin, die ondernemers hebben ze er goed onder gekregen, die gaan volgend jaar massaal op de fles, de gemenerikken, dat zal ze leren ooit nog eens zelf iets te ontplooien of in eigen kring ut te vogelen.

 3. Zonnehuizen? laat het zonnige maar weg!
  Mijn kind kwam daar terecht voor dagbehandeling, heb door tegenwerkende borderline-ex helaas geen contact met het kind, ik mis het kind enorm, al jaren.
  Dat het kind de vader mist, daar hebben ze bij zonnehuizen lak aan! nooit mocht ik op gesprek komen, men danste maar naa de pijpen en de leugens van de moeder.
  Hoezo antroposofisch en kindvriendelijk? ik heb me altijd aan de wet gehouden, geen omgangsverbod enz.
  Ouderparticipatie BEIDE ouders? daar hebben ze bij zonnehuizen geen boodschap aan, blind en doof voo de pijn van een kind in dagbehandeling, die intens zijn vader mist! stelletje huichelaars!

Reacties zijn gesloten.