Zo ver zijn we al gekomen in Nederland

Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat ambtenaren van de burgerlijke stand in Amsterdam Nieuw-West homostellen weigeren te trouwen. Dit meldt het Parool.
Waar het Parool voor mij dan gruwelijk de fout mee in gaat is deze zin: ,,De beide vrouwen hebben geen islamitische achtergrond.”

Hoezo moet dat vermeld worden? Wat voegt dit toe aan dit nieuws? Waarom staat er niet: ,,De beide vrouwen hebben geen christelijke achtergrond”? Of: ,, De beide vrouwen hebben geen joodse achtergrond.”?
Beseft iedereen nu wat het gif van Wilders doet? We gaan dit soort mededelingen normaal vinden en ‘goed’ om ook maar even te vermelden, voor de gemoedsrust enzo. Nou ik moet er van 😥 en heel erg ook!

11 gedachten over “Zo ver zijn we al gekomen in Nederland”

 1. Waarschijnlijk is het goed bedoeld, om maar vooral te zorgen dat de verkeerde conclusies worden getrokken. Helaas heeft Keira groot gelijk dat het diep triest is dat men zich nu al op voorhand meent de moeten verdedigen voor reacties uit de rechtse hoek.

 2. De bedoeling is goed. Het geeft ook aan hoe diep dit land gezakt is. Misschien is het wel de sleutel voor de oplossing van het probleem. Als journalisten voortaan bij alle shit in de wereld waarvoor geen dader met islamitische achtergrond te vinden is daarvan expliciet melding doen dan raken Henk & Ingrid snel vermoeid en kunnen ze alles wat beter relativeren

 3. ze zeggen vaak: van goede bedoelingen is niemand ooit beter geworden.

  wederom scherp geconstateerd keira. ik heb regelmatig van die ‘akkefietjes’ in mijn omgeving en eindig dan ook met de bovenstaande woorden: en zo sluipt het bruine gif de ooit zo voorbeeldige, tolerante nl samenleving binnen.

  ach, er komt vast een dag dat menigeen naar zijn of haar ingedutte en wegkijkende kop overvol met goede bedoelingen grijpt en zich de haren uit het hoofd trekt…

 4. Ze hebben bij de redactie van het Parool waarschijnlijk de reacties afgelopen dagen op AT5 gelezen.

 5. Inderdaad erg vreemd om dat er bij te zetten. Zoals nr. 1 zegt, waarschijnlijk goed bedoeld, maar het zal weinig uithalen. Als een nieuwsbericht ergens expliciet bij vermeld dat het niet om moslims of Marokkanen gaat, ziet het Wildersvolk daar gewoon een bevestiging in van het linkse complot om de multiculturele heilsleer middels propaganda in stand te houden.

 6. In plaats van te vermelden dat deze ambtenaren geen Moslim zijn, had het Parool moeten vermelden wat hun motivatie dan wel was om te weigeren. Ik denk zelf dat deze vrouwen hoogstwaarschijnlijk Protestants Christelijk zijn. Dat is immers de groep waar we deze discriminerende constructie aan te danken hebben.

  Als iemand gewetensbezwaren heeft, dan moet zij zich op een bepaalde grondslag beroepen. Dus dat moet bekend zijn.

  Waarom vermeld het Parool dat niet? Als je weet wie deze vrouwen zijn dan moet je kunnen nagaan van welke religieuze groepen(en) zij lid zijn. Als je niet weet wie ze zijn, dan kun je ook niet weten of ze Moslim zijn of niet.

 7. “Nieuw-West” roept in Amsterdam al associaties op, dus vanuit die achtergrond zal de vermelding als zinvol gezien zijn ter redactie.
  Alleen: hoe zit het dan? En als zij – wie weet – zwaar gereformeerd zijn, is dit dan niet vermeldenswaard (“eigen volk” tenslotte)? Het hellende vlak.

 8. de privacy van de ambtenaren in kwestie moet natuurlijk wel beschermd worden!

  tegen de kwalificatie “geen islamitische achtergrond” worden we geacht geen bezwaar te hebben, uit privacy oogpunt of welk ander oogpunt dan ook

  met je digid kun je straks een niet-moslim verklaring aanvragen

Reacties zijn gesloten.