#ZijnnaamwasMitchel – meer over de nieuwe Schiedamse Parkmoord

justiceformitchelwintersInmiddels weten we iets meer over de nieuwe Schiedamse Parkmoord.
Mitchel Winters, de naam van de doodgeschoten jongeman, inmiddels heeft hij een gezicht, een naam en een facebookpagina die om gerechtigheid vraagt. Facebook vraagt je aan te vinken “vind ik leuk”, het Nederlandstalige equivalent van “like” – de mensen achter de pagina moeten mij maar niet kwalijk nemen dat ik die handeling niet kan opbrengen. Het is niet leuk.

En verder: “de overheid” zal haarfijn weten te vertellen welke haltes van het openbaar vervoer ik regelmatig gebruik, want dat wordt vastgelegd en opgeslagen. En ze zullen wel meer weten.
Maar wie er waarom maandagavond naar de politie gebeld heeft dat hij in Schiedam slachtoffer was van een gewapende overval, dat gaat de politie boven het petje. Het “signalement” van de rover, dat ging niet boven de pet. Mitchel Winters voldeed daar aan – het signalement is door het onbekende “slachtoffer”, dat zich dus nog steeds niet bekend heeft gemaakt, doorgegeven.
En de Schiedamse politie heeft Mitchel Winters gemakshalve maar doodgeschoten en heeft berichten verspreid dat “de verdachte van de beroving waarbij geschoten is” bij zijn aanhouding is neergeschoten. Met zes kogels.

Van die vermeende schietpartij-met-beroving geen spoor, evenmin van “het slachtoffer”. Hoe kan men ongeïdentificeerd en anoniem zomaar 112 bellen?

Waarom werd er op Mitchel Winters geschoten? Gisteren werd bekend dat hij helemaal niet gewapend was, zoals eerst werd gesuggereerd. Wat is dan de aanleiding geweest van de politie om op hem te schieten? Nog vreemder, van het slachtoffer ontbreekt ieder spoor. Na onderzoek worden er nergens in het park hulzen gevonden die kunnen duiden op een beroving waarbij geschoten zou zijn, ook wordt er geen ander wapen aangetroffen.

De rijksrecherche heeft de zaak nu in onderzoek. Antwoorden zijn er tot dusver niet. Uit het eerste onderzoek is er volgens de officier van justitie nog weinig duidelijk geworden, dat kwam voornamelijk door het slechte weer.

Bron.