Zijn Tijs van den Brink, Andries Knevel en de EO een aanwinst voor het land?

Gisteravond was er zo’n ‘discussieprogramma’ op de buis genaamd ‘Arena.’
Ik zet het genre van het programma bewust tussen aanhalingstekens omdat ik me goed kan herinneren uit de tijd dat ik nog vrij regelmatig t.v. keek (Nu kijk zelden meer en ik voel me vrijer, blijer, energieker. Aanrader!) ik het tokkie-gehalte al ondraaglijk hoog vond en het door elkaar geschreeuw en gejoel al helemaal niet te harden vond.
Afijn: ‘Arena.’
‘Arena’ van de EO wierp de vraag op of een moslim-partij een aanwinst zou zijn voor Nederland.
Misschien wel denk ik dan. In elk geval waren gristelijke partijen als het CDA (met hysterische gekken als Sybrand Buma) en de SGP met iemand aan het roer in de persoon van kwijl Kees van der Staaij die zich bijna verslikt van het lachen bij de suggestie de Palestijnen uit te roeien dat in elk geval zeer zeker niet.
Racist en graaigristen Michel Rog heeft me nog maar eens gesterkt in die mening.
Bovendien zijn beide clubs niet vies van samenwerking met nazi’s waarbij die hele prettige samenwerking voor wat die laatste partij betreft al terug gaat tot de dagen van de Holocaust.
Maar goed, de vraag dus of een moslimpartij in Nederland zin heeft.
Het antwoord op die vraag is helemaal niet interessant en het antwoord wat mij betreft evenmin.
Van de paar grondrechten die er nog over zijn in Nederland is de vrijheid van vereniging er één en als mensen met een islamitische achtergrond nut en noodzaak zien van een politieke partij of vereniging op basis van die religie, moeten ze dat absoluut doen.
Wie moslims het liefst dood ziet bungelen aan een boom is één of andere griezel uit Rotterdam die nogal aan de weg timmert op Twitter, genaamd ‘Sylvana’.
‘Sylvana’ heeft in haar Twitterprofiel iets over kickboksen staan (wellicht om – net als bij die POWNed-nazi het geval is – eventuele critici middels intimidatie vooraf de mond te snoeren) en verder verkondigt ze op een blog van d’r het gebruikelijke domrechtse gejank over moslims en ‘Brussel’ die eendrachtig en voortvarend werken aan der Untergang van Nederland.
Uiteraard is er een ‘redder des Vaderlands’ die zal zorgen dat alles net op het laatste moment toch nog goed komt voor ‘Sylvana’ en dat is, hoe kan het ook anders, de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar Geert Wilders.

Ook de eventuele  kleinkinderen  kunnen nu zelf lezen wat een feeks hun grootmoeder is...
Ook de eventuele kleinkinderen kunnen nu zelf lezen wat een feeks hun grootmoeder is…

Dit soort rapaille wordt dan uitgenodigd om een drolletje te laten bij de publieke omroep samen, alsof het nog niet erg genoeg is, met nazi-verheerlijkster (en dus nazi) Annabel-‘dobbernegers’-Nanninga die de mening toegedaan is dat moslims geen aanspraak mogen maken op het onvervreemdbare mensenrecht van privacy.
Verschillende mensen die nog wel enige menselijkheid in hun donder hebben, geschokt als ze zijn, de redactie van de EO gevraagd waarom dit soort lui eigenlijk uitgenodigd worden.
Een legitieme vraag (en ook heel wat belangrijkere vraag dan de onzinnige vraag die onderwerp was van het hier besproken t.v.-programma en een aantal van de gasten daarin) waar de omroep van massamoordverheerlijker Andries-‘ze hebben het er toch naar gemaakt’- Knevel (die graag de rechtstaat wil opheffen omwille van een racistische karikatuur) uiteraard geen zinnig antwoord op heeft.
Wij geloven niet in en verwerpen het idee van ‘guilty by association’ (waar onze tegenstanders maar al te vaak naar grijpen) en dus zullen we van de christelijke medebewoners van dit land niet vragen (laat staan op hoge toon eisen zoals onze tegenstanders meestal direct doen als een moslim ergens aan de andere kant van de wereld een wind laat) ‘afstand te nemen’ van iets waar ze niet voor verantwoordelijk zijn wanneer de EO dergelijke lieden laat optreden op de televisie.
Laten we – of je nu christen bent of niet – de handen ineenslaan en degenen die koketteren met nazi’s van het slag Nanninga en ‘Sylvana’ (die in een Tweet na haar 15 minutes of fame bij de EO heel verrukt onder anderen Henk Bres berichtte over haar ‘leuke ervaring.’ Henk Bres stond in maart in die Haagse bierkelder mee te joelen met zijn Führer om een etnische zuivering) bestrijden en tot paria’s van de maatschappij maken.
Kortom: Tijs van den Brink, Andries Knevel en hun EO zijn beslist geen aanwinst voor het land.
Evenmin als de anderen hier in dit stuk genoemd.