Zeker 30 doden na instorten gebouw in Teheran

In Teheran is een 17 verdiepingen tellende flat ingestort nadat er in het gebouw brand was uitgebroken. Berichten over het aantal slachtoffers spreken elkaar tegen, maar waarschijnlijk zijn tenminste 30 mensen om het leven gekomen. Zeker 200 mensen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.

In het gebouw was een winkelcentrum gehuisvest. De politie probeerde wanhopige winkeliers die het gebouw binnen wilden gaan om te redden wat er te redden viel tegen te houden, maar dat lukte volgens getuigen niet altijd. Op het moment dat het gebouw instortte, waren tientallen brandweerlieden bezig met het blussen van de brand. Een brandweerman tekste aan een collega dat hij samen met een aantal andere mensen opgesloten zat in de kelder van het gebouw.

Volgens een woordvoerder van de brandweer namen de in het gebouw gehuisveste winkels en het management het niet zo nauw met de veiligheidsvoorschriften. Er was bijna geen brandblusapparatuur aanwezig en brandbare kleding was tegen de veiligheidsvoorschriften in gewoon opgeslagen in het trappenhuis.