Zeg eens eerlijk, wat moet Wilders nog meer doen?

Bepaalde opiniemakers blijven vergelijkingen tussen de PVV en de NSDAP van de hand wijzen. Ik begin zelf steeds meer het gevoel te krijgen dat Wilders opzettelijk extreme dingen roept om te kijken hoe zijn fans dit nu weer gaan proberen recht te praten.

Hier volgen een paar van de meest extreme voorbeelden.

Etnische registratie van iedereen inclusief vermelding Antiliaan

(p. 11 van het PVV verkiezingsprogramma De agenda van hoop en optimisme. Een tijd om te kiezen: PVV 2010-2015)

Om iedereen etnisch te kunnen registreren, moet je die groepen eerst definiëren. Die definities moet je ook vastleggen in wetten. Wilders wil dus rassenwetten instellen en iedereen in Nederland volgens de definities in die wetten registreren.

Geen mensen met een dubbele nationaliteit in regering, parlement, Provinciale Staten, gemeenteraden en bepaalde overheidsfuncties.

(p.19 van het PVV verkiezingsprogramma De agenda van hoop en optimisme. Een tijd om te kiezen: PVV 2010-2015)

Marokkanen kunnen niet van hun Marokkaanse nationaliteit af. Zij kunnen dan niet meer de politiek in. Vluchtelingen zoals bijvoorbeeld Ayaan Hirsi Ali kunnen dat dan ook niet meer, want vluchtelingen kunnen hun Nationaliteit niet opgeven want dan moeten ze hun herkomst land melden waar ze zijn.

“Wat wilt u dan dat ik zeg: landgenoten, trekt ten strijde tegen criminele allochtonen? Ik zit hier juist om te voorkomen dat er rassenrellen uitbreken. Maar ik wil er dus wel iets aan toevoegen. Mocht het ooit tot rellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die rellen schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen, voordat het echt te laat is en er misschien een revolte uitbreekt.”

(Geert Wilders, HP/De Tijd HP/De Tijd, 6 februari 2004)

Dit roept de vraag op waarom Wilders niet ten strijde wil trekken tegen alle criminelen ongeacht afkomst. Nederland heeft bovendien geen extreme hoge misdaad. Er is hier geen drugsoorlog gaande zoals in Mexico. Hoe irritant criminele hangjongeren ook zijn, ze zijn niet in geïnteresseerd en niet in staat tot een revolte tegen de Nederlandse overheid.

“Als je een misdaad begaat, als je begint te denken over jihad en sharia, dan is er maar één
oplossing: dan sturen we je dezelfde dag nog weg, dan kun je je koffers pakken en we zullen je je
nationaliteit ontnemen”.
Op de vraag van de interviewer hoeveel van de moslims in Europa de door
Wilders geschetste problemen vertegenwoordigen, zegt hij:
“Miljoenen. Tientallen miljoenen.”

(Geert Wilders in een interview met de Deense televisie, 13 juni 2009)

Er wonen nog geen 17 miljoen Moslims in de EU. Wilders vindt dus alle Moslims een probleem of hij is te lui om op te zoeken hoeveel er nu eigenlijk in Europa wonen. Daarnaast is Wilders voor gedachtepolitie. Hij wil ook mensen deporteren die aan de Sharia en Jihad denken maar blijkbaar nog niks hebben gedaan. Een misdadiger die geen Moslim is, hoeft Europa niet uit maar, mensen met de verkeerde religie die de fout ingaan die wil Wilders deporteren. Dat zou op basis van deze uitspraak moeten concluderen tenminste. Volgens zijn verkiezingsprogramma moeten echter ook Antillianen en iedereen met een dubbele nationaliteit na een enkele veroordeling Nederland uit. (p.11)

Rassenwetten voorstellen, zeggen dat minderheden niet meer de politiek in mogen, mensen willen verbannen vanwege hun godsdienst, beweren dat er van rassenrellen geen negatieve werking hoeft uit te gaan, tientallen miljoenen mensen uit Europa willen deporteren.

Dit zijn zaken die niet horen te gebeuren in een rechtsstaat. Dat kan alleen in een totalitaire samenleving. Al deze uitspraken en voorstellen rieken naar dezelfde haat als die in Duitsland in de jaren ’30 gemeen goed werd. Toch blijven mensen zeggen dat vergelijkingen met Nazisme niet van toepassing zijn.

Dus mijn vraag aan u allen:
Wat moet Wilders nog meer doen?

Gekleed in een Nazi uniform een Antilliaans kind in een gaskamer jonassen?

Vergassen deed Hitler ook niet zelf, hoor. Daar had hij mensen voor.

Dus zeg het maar, PVV-stemmer en PVV-apologeet. Wat moet Wilders nog meer doen om een vergelijking tussen zijn gedachtengoed en dat van de Nazi’s te rechtvaardigen?

22 gedachten over “Zeg eens eerlijk, wat moet Wilders nog meer doen?”

 1. Ik ben bang dat Henk en Ingrid in deze nooit het licht zullen zien. Veel van de PVV aanhangers hebben volgens mij onvoldoende onderwijs genoten om de lessen die de geschiedenis ons probeert te leren te kunnen bevatten.

 2. “Dat nooit weer” is een bekende uitspraak van de pre-babyboomers toen bekend werd wat er allemaal tijdens WO II gebeurd was.
  Om deze uitspraak serieus te nemen ontkom je er niet aan om permanent de huidige ontwikkelingen te meten aan historische ontwikkeingen waarvan we weten hoe ze afliepen. Als we dat niet doen staan we straks weer “Wir haben es nicht gewusst” te snikken.

 3. Wij moeten zelf veel meer doen! Zichzelf respecterende journalisten moeten bijvoorbeeld stoppen met Wilders “mijnheer”te noemen! Noem de rassist gewoon bij naam en titel”extreem rechtse rassist”dus! Benoem de PVV gewoon bij wat ze is! Een beweging welke de nazi-ideeen omarmt. Een nazi beweging dus! Politici zijn mensen welke politiek bedrijven. Zichzelf politicus noemende PVVers zijn gewoon wat ze zijn! Criminele randverschijnselen welke eigenlijk in de bak thuishoren maar door een stelletje randdebielen aangewezen zijn om in de 2e kamer te gaan halleluja kwelen richting de opperfuhrer! Ik hoop hiermeede echte randdebielen van de VVD en CDA niet beledigd te hebben. Hoewel, eigenlijk toch maar wel! Hebben Henk en Ingrid nu echt niet in de gaten dat het bruine geteisem sluipenderwijs de samenleving vergiftigd of is het veel erger gesteld met de mentaliteit van Henk en Ingrid? Zijn Henk en Ingrid zich zeer wel bewust van wat er gebeurd en zijn zij het er gewoon mee eens? Dat zou pas een crisis in de samenleving zijn! Dan gaat Adolf Hitler er warempel posthuum nog met de overwinning vandoor! Voorlopig houd ik het erop dat Henk en Ingrid alsnog tot inzicht komen. Als het huidige bruine kabinet ze voldoende heeft kaal geroofd beseffen Henk en Ingrid wat ze zichzelf hebben aangedaan! Ik hoop dat het dan niet te laat is!

 4. @4
  Hier is een en waarschijnlijk het belangrijkste verschil tussen de nazi’s en de wildersianen. De nazi’s zorgden echt voor een autootje voor de deur en en een biefstuk op het bord van menig Otto Normalverbraucher (die heette nog niet zo toen). Daarom nemen sommigen het “socialisme” van deze partij serieus (ik niet). Als het aan Wilders en zijn vrinden ligt gaat het juist omgekeerd, hij staat immers rechts van de nazi’s en hij is er trots op..
  Sterker nog: onder de nazi’s stroomde Duitsland vol gastarbeiders, vrijwillig of onvrijwillig, juist in de tijd toen de Duitse mannen aan het front stonden. Zo ver komt het nooit onder Wilders.

 5. @ Jan uit Helmond,

  Ik vind dat de gewone Wilders stemmer eerlijk tegen zichzelf moet zijn. Als mijn voorbeelden niet genoeg zijn om Wilders minimaal te associëren met andere racistische en totalitaire ideologieën dan wil ik weten aan welke maatstaven hij dan wel moet voldoen. Daarnaast wil ik argumenten waarom deze uitspraken en voorstellen dan nog niet erg genoeg zijn.

  Vind je dat ik Wilders op dit moment geen recht doe? Prima zeg dan maar aan welke maatstaven een racistische Fascist wel moet voldoen voor ik hem zo mag noemen.

  Als ik aantonen dat Wilders aan die maatstaven voldoet trek dan je conclusies.

  Ik zeg niet dat ik elk argument ga accepteren maar ik sta er wel voor open.

 6. Jammer dat sarcasme tegen de regels is. Anders zou ik dit posten:

  Wilders zal nooit kunnen worden zoals Hitler. Hitler was namelijk een antisemiet, waar Wilders juist helemaal voor Israel is. Hitler had de oplossing bijna goed, hij had alleen de verkeerde vijand. Hitler deed namelijk gemeen tegen mensen, waar Wilders dat alleen bij moslims doet.

 7. @#8
  Sarcasme is niet tegen de regels.

  Lezen is wel moeilijk hè.

  Wilders doet alleen “gemeen” tegen Moslims. Hij wil Antilianen ook op hun afkomst discrimineren. Dat staat notabene in het eerste citaat in dit artikel.

  Hitler was niet alleen anti-semitisch. Zigeuners en Jehovagetuigen zijn geen Semitische volkeren. De Slavische volkeren zijn dat ook niet. Iedereen die zich kritisch uitliet over het Nazi regime kon in een kamp belanden. Zeggen dat Hitler alleen gemeen deed tegen Joden laat zien dat jij 0,0 historisch beseft hebt.

  “Hitler had de oplossingen bijna goed”
  Oh dus jij vind genocide oké? en/of Het uitmoorden van mensen vanwege hun overtuiging?

  Dat is dan duidelijk.

  Het uitmoorden en verjagen van inferieur verklaarde groepen is het centrale uitgangspunt van Nationaal Socialisme; niet alleen maar Jodenhaat. Dat was alleen de grootste groep inferieur verklaarde mensen die is vermoord.

 8. @#8 Pietertje
  Het kan zijn dat je een geintje maakte, maar er zijn genoeg reageerders op deze site die daadwerkelijk met dit soort argumenten komen.

 9. “Zeg eens eerlijk, wat moet Wilders nog meer doen?”

  Naar Noord Korea verhuizen? Zal waar

 10. Heeft Hitler niet meerdere malen zijn partijtop gezuiverd ?? Wilders kan dat niet eens want hij heeft alleen een voedingsbodem en is zelf niet de partijtop maar de witte schimmel op de voedingsbodem

 11. Al Bakrastani Schreef:

  Heeft Hitler niet meerdere malen zijn partijtop gezuiverd ?? Wilders kan dat niet eens want hij heeft alleen een voedingsbodem en is zelf niet de partijtop maar de witte schimmel op de voedingsbodem

  Wilders heeft gewoon van de geschiedenis geleerd.

 12. Sofia van der Linde Schreef:

  Dus zeg het maar, PVV-stemmer en PVV-apologeet. Wat moet Wilders nog meer doen om een vergelijking tussen zijn gedachtengoed en dat van de Nazi’s te rechtvaardigen?

  Vandaag weten we het antwoord: als de PVV NSB-vlaggen in hun fractiekamers hangt

 13. Pingback: NTCV wijst op gevolgen Wilders’ verzetsoproep en waarom Wilders voor de rechter moet | Krapuul

 14. Pingback: NTCV wijst op gevolgen Wilders’ verzetsoproep

Reacties zijn gesloten.