25 gedachten over “Ze bestaan nog, mensen die niet bang zijn voor de PVV”

 1. Buitengewoon scherp verhaal, waarvoor hulde. Ik heb er een held bij. Alleen aan het einde blijft Riemen wat vaag over de oplossing. Ja, een herwaardering voor de kunsten en cultuur, weg met de domheid, weg met het consumentisme, helemaal mijn idee. Maar hoe bereik je de mensen in een tijd waarin dit alles al zo ver gemarginaliseerd is? Vooralsnog ligt het momentum bij de blaters. Als hiervoor al strategieën zijn uitgedacht hoor ik hier graag over.

 2. Wat ook niet meewerkt: de basis van de economie is van productie naar consumptie gegaan. Vroeger speelde arbeidstrots nog een rol.

 3. @3: Anselm :

  Ik word met de dag simpeler. Gewoon door de gehaktmolen die domme boel. En wat je dan moet doen met dat gehakt weet ik ook niet.

  Misschien moeten we niet vergeten dat ook de pvv-aanhang voor een groot deel ziek is gemaakt door het Kapitalisme, dat systeem is uitermate sluw. Door een verre vriendin werd ik gevraagd toch hoop te houden, en ook de Henk en Ingrids te blijven zien als slachtoffer en ze niet ‘ af te schrijven’ , meer nog dan vvd-ers en cda-ers, die soms zelfs nog nadenken en heel bewust keuzes maken.

  ‘ heer vergeef hen, ze weten niet wat ze doen’ . mooi hoor die bijbel, heel erg soms.

  Vriendin heeft gelijk, maar ik vind het verdomde moeilijk..

 4. De PVV is een neo-NSB beweging! Vuig nationalisties!! Het bruin druipt eraf! P.S. M’n weblog is wegens verbouwing even een tijdje niet bereikbaar!

 5. Tja, het was een goede lezing. Of dit echter echt de mensen waren, die niet bang zijn voor Wilders? Het publiek zat braaf te luisteren, naar wat de goede man op het podium te melden had en aan het einde applaudisseerden ze eveneens braaf. Of ze, dat wat Rob Riemen hen verteld heeft, de volgende dag nog na kunnen vertellen en of ze met die nieuwe kennis ook daadwerkelijk iets zinnigs zullen weten te doen, valt natuurlijk nog te bezien. Een goed initiatief, maar als een tent volloopt voor een spreker is dat zogezegd nog lang geen zomer…
  😉

 6. @7: MadPride:

  Ook een tegenbeweging moet groeien denk ik. Heb het .pdf aan veel mensen gemaild, en krijg toch-naast hier en daar een kritische noot-, veel positieve geluiden.
  Ook van mijn zoons ( huh??), maar die appels zijn niet zover van de boom gevallen 🙂 .
  En dat is fijn omdat ik geprobeerd heb ze in alle vrijheid op te voeden. Ze gingen al uit het huis toen ze een jaar of 16 waren, dus zoveel heb ik daar ook nou weer niet mee van doen gehad.
  Tjonge, wat een persoonlijke ontboezemingen.

 7. Is wel typerend voor links. Als je 0 argumenten hebt gewoon erop los liegen.

  Wijs mij even het citaat waarin Wilders stelt dat ALLE moslims middels treinen Europa moeten gaan verlaten?

  De hypocrisie druipt er ook vanaf. Wilder als zgn “haatzaaier” neerzetten, maar zelf wel structureel Wilders als persoon wegzetten als een “NSDAP lid”. Over “haatzaaien” gesproken. Verwerp de kritiek van Wilders op de ideologie die islam heet eens. Dat kunnen de tegenstanders van Wilders simpelweg niet. Dus grijpen ze naar dit soort soort clowneske wanhoopspogingen. Jammer dat Wilders deze man niet aangeeft vanwege haatzaaien en opruiing die resulteert in de onveiligheid waarin Wilders dag en nacht in moet leven. Nee bij Wilders de staat vrijheid van meningsuiting, hoe achterlijk die mening ook is, hoog in het vaandel.

  Maar ga vooral zo door, de PVV blijft maar groter worden. Mensen zijn gelukkig niet allemaal doof, dom en stekeblind.

 8. Jimmy Who Schreef:

  Is wel typerend voor links. Als je 0 argumenten hebt gewoon erop los liegen

  Waarom doet Wilders dat dan voortdurend, met zijn hysterische verhalen over massa-immigratie? Of is dat omdat hij, net als Hitler volgens Bosma, óók links is?

 9. Een goed verhaal, maar erg veel woorden in een bepaalde volgorde.

  De juiste doelgroep raak je er helaas niet mee.

 10. Salonsocialist. Schreef:

  Een goed verhaal, maar erg veel woorden in een bepaalde volgorde.
  De juiste doelgroep raak je er helaas niet mee.

  Die doelgroep is niet de anderhalf miljoen Henken en Ingrids als je die bedoelt, en die zijn sowieso niet te bereiken en voorbij elke redding.

 11. Dus als je tegen een massa immigratie bent dan ben je aan het ‘haatzaaien’? Doe alsjeblieft een beetje normaal zeg. Nederlnd is het drukst bevolkte land per m2. Je kan alles wel ontkennen, maar om Wilders telkens als een soort Hitler neer te zetten (precies hetzelfde verhaaltje als 2002) dan ben je gewoon op inhoudelijk gebied machteloos en heb je maar 1 doel:. Hopen op Volkert de 2e.

  Wat betreft massa immigratie: Er vertrekken per DAG meer dan 400 autochtonen uit Nederland (emigratie) en daarvoor komen er veel meer allochtonen voor terug. Simpelweg dus massa immigratie!

  Het gelijk van Wilders:

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-007-pb.htm

  En dit zie je niet alleen in de cijfers maar dit zie je ook om je heen gebeuren. Nederland wordt steeds minder Nederland.

  Massa immigratie is dus gewoon een keihard feit. Gejank over Hitler en NSDAP is gewoon stomweg HAATZAAIEN en demoniseren, met de hoop dat de meest bedreigde politicus ter wereld nu eens omgelegd wordt omdat je inhoudelijk machteloos tegen Wilders bent.

  Oh, nu moet ik mijn discussie stijl aan gaan passen? Hahaha zaai ik soms te weinig haat jegens Wilders door feitelijke onzin uit mijn duim te zuigen? Daar pas ik idd voor ja. Wees eens consequent iv het steeds te gooien op “ja maar Wilders doet dit toch ook?” (terwijl het niet eens klopt waar jullie Wilders van beschuldigen) Dat is de hypocrisie ten top.

 12. Jimmy Who Schreef:

  Wat betreft massa immigratie: Er vertrekken per DAG meer dan 400 autochtonen uit Nederland (emigratie) en daarvoor komen er veel meer allochtonen voor terug. Simpelweg dus massa immigratie!
  Het gelijk van Wilders:
  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-007-pb.htm
  En dit zie je niet alleen in de cijfers maar dit zie je ook om je heen gebeuren. Nederland wordt steeds minder Nederland.

  Lang niet al die immigranten zijn van die enge allochtonen, en slechts een deel daarvan de nog engere moslims, en daar gaat het Wilders om. Die laatste, dat zijn er maar 4000 per jaar, netto: grafiek

 13. Jimmy Who Schreef:

  …en daarvoor komen er veel meer allochtonen voor terug. Simpelweg dus massa immigratie!

  En dat heet een leugen en is misleiding.
  Er komen helemaal niet “veel meer” mensen voor terug. Voor alle 100 vertrokken mensen komen er 125 terug. Dat is slechts een beetje meer en niet de veelvoud die jij suggereert.

  Het saldo zal ergens rond de 30.000 mensen liggen, dat zijn permillen van de totale bevolking, geen massa immigratie dus. Ter vergelijk, het saldo geboorte/sterfte ligt ergens rond de 50.000

 14. Jimmy Who Schreef:

  Oh, nu moet ik mijn discussie stijl aan gaan passen?

  Je moet niks. Als jij normaal doet op dit blog en vrijheid van andersdenkenden accepteert, mag je misschien ook je zegje doen. Respect moet je verdienen. Voor racisme en nazistisch gebral ga je maar naar de Telegraaf. Daarvoor is hier geen plek!

 15. Jimmy Who Schreef:

  Dus als je tegen een massa immigratie bent dan ben je aan het ‘haatzaaien’? Doe alsjeblieft een beetje normaal zeg. Nederlnd is het drukst bevolkte land per m2. Je kan alles wel ontkennen, maar om Wilders telkens als een soort Hitler neer te zetten (precies hetzelfde verhaaltje als 2002) dan ben je gewoon op inhoudelijk gebied machteloos en heb je maar 1 doel:. Hopen op Volkert de 2e.

  Alsjeblieft niet zeg, dan komen we nooit meer van hem af! Nee, ons ultieme doel is Wilders volkomen aan de grond als hamburgerbakker bij mcDonalds achter de toonbank.
  Verder is Wilders natuurlijk de gematigdheid en redelijkheid zelve met zijn scheurende korans/telefoonboeken, kopvoddentaks en islam/nazisme vergelijkingen, waar wij alleen met heel subtiele en uiterst rustige argumenten tegenin mogen gaan.

 16. Jimmy Who Schreef:

  Het gelijk van Wilders:

  Dat “gelijk” bestaat alleen voor mensen die niet verder komen dan de ongelukkige gekozen kop van dat persbericht. Lees het dan toch en probeer het te begrijpen. Laat je niet zo bedriegen door die leugenaar.

 17. Jimmy Who Schreef:

  Er vertrekken per DAG meer dan 400 autochtonen uit Nederland

  Per dag vertrekken er ongeveer 100, maar er komen ook ongeveer 70 terug. Het netto emigratiesaldo per dag is dus 30, niet 400.

  en daarvoor komen er veel meer allochtonen voor terug.

  Verreweg de grootste groep hiervan zijn Polen, op enige afstand gevolgd door Duitsers. Het totale netto immigratiesaldo per dag is voor alle groepen bij elkaar ongeveer 60.

  Simpelweg dus massa immigratie!

  “Massa-immigratie” is ooit door Wilders gedefiniëerd als “iedere dag vliegtuigen vol”. 60 per dag netto komt niet eens in de búúrt.

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=37943ned&D1=57-87,98-128,180-210&D2=241,245,258,262&HDR=G1&STB=T&VW=T

 18. Jimmy Who Schreef:

  maar om Wilders telkens als een soort Hitler neer te zetten (precies hetzelfde verhaaltje als 2002) dan ben je gewoon op inhoudelijk gebied machteloos en heb je maar 1 doel:. Hopen op Volkert de 2e.

  Het neerschieten van Pim Fortuyn was een drama. Hierdoor is de mythe ontstaan dat dit soort populisten de zaak wel even kunnen oplossen. Van mij had hij 6 maanden minister president mogen zijn. Dan had het onder zijn leiding een chaos kunnen worden. Nu verschuilt met de chaos die ontstont aan zijn dood.

  Maar Wilders is geen Fortuyn . Laat ik dat wel zeggen. Fortuyn was een stuk eerlijker en zat er niet om zijn zakken te vullen.

 19. Salonsocialist. Schreef:…Fortuyn was een stuk eerlijker….

  Welnee, die was veel gevaarlijker dan wilders en een bedrieger. Alleen maar uit op aandacht en macht. Heeft alle politieke partijen van links (CPN, PvdA) naar rechts (VVD, LN) afgewerkt en is op veel plaatsen buitengedonderd, en niet omdat ie zo betrouwbaar was.

 20. GJ schreef:
  “Welnee, die was veel gevaarlijker dan wilders en een bedrieger. Alleen maar uit op aandacht en macht. Heeft alle politieke partijen van links (CPN, PvdA) naar rechts (VVD, LN) afgewerkt en is op veel plaatsen buitengedonderd, en niet omdat ie zo betrouwbaar was.”

  Inderdaad. Ik vind Fortuyn nou ook niet bepaald een moreel verheven persoon dat ik hem als een eerlijk persoon zou bestempelen. Zeker als iemand zoveel radicale politieke verhuizingen heeft gemaakt. Dat soort mensen noemt men oportunisten en geen idealisten, die voor eigen gewin met de (politieke) wind meewaaien die er op dat moment waait.
  Je kan ze vergelijken met veel krakers die in de jaren 80 en 70 niet verenigd waren door idealen, maar meer door de vrije seksuele moraal en drugsgebruik. Kende vroeger krakers die zogenaamd aan de meest linkse kant zaten, maar nu zij goede maatschappelijke positie’s hebben verworven hun zogenaamde idealistische veren hebben uitgeschud en een behoorlijke rechtse gedachte opna houden. Ooit was in begin jaren 80 een stel linkse krakers begonnen met een kringloopwinkel om “milieuredenen”. Uiteindelijk was de winkel zo succesvol dat het zowat een imperium werd met vele winkels. De krakers waren nu zakenmensen en hielden er een behoorlijke rechtse mening opna en in hun winkels staken ze ook hun haat voor allochtonen niet onder stoelen of banken en lieten dat ook merken aan hun allochtone klanten. Het enige wat hun herinnerde aan hun verleden was het typische onverzorgde uiterlijk en gingen slordig gekleed in oude kleding.

Reacties zijn gesloten.