WW-kas leeg; gaat rabiaatbruine kabinet nog meer korten op uitkeringen?

De miljardenreserves in de kas voor werkloosheidsuitkeringen zijn in een paar jaar volledig opgesoupeerd. Zat er eind 2008 nog ruim 9 miljard euro in de WW-fondsen, inmiddels staan zij 1,9 miljard euro in het rood, blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

De WW-fondsen werden in het verleden gevuld via werkgevers- en werknemerspremies. Het werknemersdeel werd in 2009, toen de fondsen nog zeer goed gevuld waren, afgeschaft door het kabinet Balkenende-IV. Dat leidde tot onmiddellijke koopkrachtverbetering. (Trouw)

Maar helaas voor dit fonds maakt dit kabinet er een zooitje van en komen er geen banen bij. Ze verdwijnen alleen maar, dus meer mensen zonder werk (dat er volgens Kamp en De Krom volop is!) dus meer uitkeringen. Er wordt een aantal oplossingen genoemd in dit artikel, maar ik weet al welke er gekozen gaat worden door dit rabiaatbruine kabinet. Minder uitkering, want natuurlijk gaan ze niet voor een bijdrage van de werkgever, stel je voor! Geen werk is tenslotte een keuze. Je kunt best werken als je wilt. De Voedselbank zal het nog drukker krijgen. *zucht*

3 gedachten over “WW-kas leeg; gaat rabiaatbruine kabinet nog meer korten op uitkeringen?”

  1. Nee, de uitkeringen worden niet verlaagd omdat pvvd’ers klojos zijn.

    Dat gaat gebeuren om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen, want als die luie uitvreters geen plakje kaas meer op hun brood kunnen kopen, nou dan willu ze wel werken. Dus zo wordt weer de werkloosheid teruggebracht, zie je hoe goed ze bezig zijn?

  2. #2, Kunnen ze straks met de vingerafdrukken in de plakjes kaas terugvinden wie heeft het laatst gegeten….

Reacties zijn gesloten.