Wat wordt het? Foute bezuinigingen of verkiezingen?

Het is nog steeds doodstil vanuit het Catshuis, de drie partijen worstelen met zichzelf en met elkaar. Nederland wacht in spanning af met wat voor onzalige of symbolische, geen zoden aan de dijk zettende maatregelen dit gedoogwrak nu weer komt. Vast staat dat wij, de belastingbetalers de dupe worden. We gaan overal meer voor betalen en krijgen minder. Dat staat voor mij al vast, dat hebben ze de afgelopen 1,5 jaar wel laten zien.

Zorgen voor de burgers is vervangen door ‘cijferlijstjes moeten kloppen’ en we moeten vooral onze eigen kiezers tevreden houden. Want stel je voor dat er ineens nieuwe verkiezingen komen! Dan moeten ze weer goed uit de strijd komen.

Nu is het tijd om te laten zien dat VVD en CDA voor hun eigen kiezers de juiste keuze hebben gemaakt door met die racistische PVV te gaan regeren. VVD’ers zal dat een worst wezen, als ze maar genoeg verdienen, anderen een poot uit kunnen draaien en 130 km kunnen rijden. CDA’ers doen alles voor de macht, dat wisten we al, maar is nu pijnlijk duidelijk geworden. Ook voor degenen die nog een illusie of wat hadden.

Voor degenen die beweren dat dit rechtse gedoogwrak zo moet bezuinigen omdat links de puinhopen zou hebben veroorzaakt, lees even dit stuk en kijk ook onder welke regering de tekorten oplopen. Niet onder een linkse regering! Rechts heeft dat geweldig gespind, mensen die niet nadenken of niks opzoeken, geloven echt met grote angst dat links een soort doemscenario voor Nederland is en daar kan ik me zo kwaad om maken!

Hoe zijn we aan een 40-urige werkweek gekomen (soms 36)? Hoe zijn we aan zoveel vakantiedagen gekomen? Hoe zijn we aan een redelijk minimumloon gekomen? Hoe zijn we aan vakantietoeslag gekomen? Hoe zijn we aan een goede gezondheidszorg gekomen? Door links en de vakbonden, niet door die rechtse uitbuiters die vonden dat het de werknemer zijn eigen schuld is als hij krepeert. Willen is kunnen!

10 gedachten over “Wat wordt het? Foute bezuinigingen of verkiezingen?”

 1. Er komen geen verkiezingen.
  Liever het land naar de klote, als 2 maanden minder op het pluche kunnen zitten.

 2. Keira, waar kan ik een excel overzicht naartoe sturen. Heb zonet even de twee tabellen bij elkaar gezet en het punt wordt hiermee toch wel erg duidelijk.

 3. Links kan naar ik hoop de lasten wat eerlijker verdelen. NL heeft een economische-krimp van bijna 1 procent.
  Daar door wordt het consumtie gedrag wat we altijd normaal vonden verstoord. We eten nu met zijn allen……
  ook de overheid zelf voor 28 miljard Euro per jaar meer op dan we met zijn allen verdienen.

  Laten we daarom niet vergeten, indien links aan de macht komt ook zij gaan bezuinigen.

 4. je zou ook midden en kleinbedryf kunnen helpen om de export te stimuleren.

  Is het duitse systeem van de sociale dienst beter of slechter dan het nederlandse ?

  Bezuinigen by de bovenste 1% levert wat op zonder dat deze heren en dames in de armoede vallen.

 5. 4
  nexus m.

  Klopt.
  Maar dan ben je er nog niet.
  Je zult de economie moeten stimuleren.
  De consumptie moet weer gaan toenemen.
  Dat bereik je alleen als de lagere en middeninkomens meer besteedbaar inkomen overhouden.
  Ik zou het zo proberen op te lossen.
  Kinderbijslag inkomensafhankelijk maken.
  Terug naar ziekenfonds, met de oude verdeling van kosten.
  Daarmee ontlast je de lagere en middeninkomens, waardoor er meer consumptie zal ontstaan.
  Bezuinigen doe ik als volgt.
  1) Hoogste belastingtarief naar 65%.
  2)Vermogensbelasting verhogen met 1%.
  3)Hypotheekrente aftrek bij hypotheken boven 500.000 onmiddelijk afschaffen.
  Onder 500.000 geleidelijk afschaffen.
  4) Belastingtarieven voor multi-nationals in overeenstemming brengen met ons omringende landen.
  5) Kinderbijslag bij inkomen boven 200.000 afschaffen.
  6)Bestuurslagen bij overheid en semi- overheid drastisch inperken.
  En nog wat minder structurele dingen als geen JSF en geen militaire missies.

 6. Je valt in de standaard val Theo , het is absoluut niet nodig dat er méér geconsumeerd word , er moet ánders geconsumeerd worden.. we moeten af van de verbruikscultuur en naar een gebruikscultuur .. dat zal eerst méér werk opleveren ,maar uiteindelijk méér vrije tijd .. minder stress , meer tevredenheid .. maar dan zullen we met wat revolutionaire concepten moeten beginnen … Modulaire productie waarbij ieder onderdeel van een product eenvoudig vervangbaar is … heel hoog liggende minimale kwaliteits standaards , nieuwe producten mogen alleen op de markt als ze een duidelijke verbetering zijn t.a.v. het oude . alle producten moeten eenvoudig recylebaar zijn ect ect ect

 7. @#7- Een interessante gedachtegang en geen doodlopende weg.

  Overigens denk ik dat de grote middenmoot die onze economie een slinger zou moeten geven voor een groot gedeelte verzadigd is. Kan je zeggen het zijn slechte tijden mensen houden de hand op de knip….nee mensen hebben alles al.
  Voor zover ik weet heeft vrijwel iedereen in mijn omgeving tegenwoordig wel een auto, cd speler, tv, computer en een of ander soort blackberry hebbeding en ik verkeer echt niet in hoogstaande kringen.

 8. 7
  Al Bakrastani

  Helemaal eens.
  Maar ik ging uit van de huidige situatie ( korte termijn ), want we zitten nog steeds in dit domme systeem.

 9. @8
  Een computer is eigenlijk een redelijk voorbeeld van “Modulair produceren ” als je harde schijf de pijp aan maarten geeft kan (bijna) iedereen er tegenwoordig een nieuw schijfje in gooien en hopla , je draai weer .. dat in tegenstelling tot 99% van de andere artikelen die we in huis hebben .. Laatst vernielde mijn geliefde autistje onze TV ( touchscreen op school , als dat dus thuis niet werkt ga je gewoon veel harder op het scherm slaan ) had graag gewoon het scherm losgeschroeft en een ander scherm erop gezet , maar moest helaas een hele nieuwe TV kopen 🙁

Reacties zijn gesloten.