Wordt de SGP de ondergang van dit kabinet?

De SGP wil ABSOLUUT!!!!!! niet meer bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking (OS). Er is al zo veel bezuinigd en de economie stagneert, dus de afgesproken 0,7% van het BNP voor OS is ook al minder geworden.

Zou het CDA ook genoeg ballen hebben om tegen Wilders te zeggen, bekijk het maar met je gekrijs en je gestampvoet, wij gaan niet mee in je waanzin? Of zouden de schijterds met hun pluche konten gewoon weer meegaan in de onderhandelingen en toch maar weer beetje meer er af?

Ik vind de SGP helemaal niks, ik vind die Van der Staaij helemaal niks, maar dit zou wel strakke actie zijn. Zou zo maar eens verkiezingen op kunnen leveren (of ben ik nu te enthousiast?).

13 gedachten over “Wordt de SGP de ondergang van dit kabinet?”

 1. Ach, op de inhoud ben ik het met je eens, waar de SGP betreft, maar ze zijn wel de enige partij “in” deze bizarre kabinetsconstructie, die hun items er tot nu toe door wist te krijgen én – en dat is toch wel uniek in deze bizarre kabinetsconstructie – voet bij stuk weet te houden. Dáár kan ik dan wel hartelijk om lachen en eigenlijk ook best wel een beetje respect voor opbrengen. Ze tonen ook de PvdA heel helder, hoe je eerst afspraken maakt & dan pas begint met gedogen…
  😀

 2. Ligt er maar net aan wat ze er voor terug krijgen, net als de PVV zijn ze zo om dus of ze voor hun principes blijven staan, ik heb mijn twijfels,het blijft de SGP!!!

 3. @4 Dat geloof ik niet. Er valt – zoals al gezegd – veel af te dingen op de programmapunten van de SGP, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld de PVV is de SGP op veel punten echt wel heel erg principieel en niet aan de grillen van de macht verknocht (zoals de PVV)

 4. @6

  aangezien ze zo principieel zijn in hun principes zou stijve gereformeerde poot ook kunnen

 5. #9, volgens mijn informatie is het toegestaan om een stijve constructie alleen op zondag middag te verkrijgen. 😉

 6. Ze hebben een keer eerder een kabinet laten vallen, over het gezantschap bij de paus. Ik denk dat @5 gelijk heeft: ze hebben principes, ook al zijn het de mijne niet – nou ja, dit vind ik toevallig wel een aardig ogend punt om de boel op te laten knallen.

 7. Het gaat niet over de principes van de SGP.
  Die hebben ze ongetwijfeld.
  In hoeverre is Wilders bereid om van zijn standpunt weer af te wijken.
  Hij heeft alles bespreekbaar gemaakt, maar dan moest er op ontwikkelingssamenwerking flink bezuinigd worden.
  In hoeverre wil hij nog afstappen van dit standpunt.
  Wat ook een leuke vraag is wat wil de SGP nog meer.

Reacties zijn gesloten.