Wilt u nog wat vlees bij uw antibiotica?

Een kwart van de veehouders in Nederland moet onmiddellijk het gebruik van antibiotica verminderen. Dat wil de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa). De veehouders in kwestie gebruiken beduidend meer antibiotica dan hun collega’s. (NOS)

Dieren in de bio-industrie hebben een miserabel leven en worden ook nog stijf gespoten of volgestopt met anit-biotica. Omdat ze zo’n fijn gezond leven hebben, hebben ze dat echt nodig volgens de veehouders. Maar zijn het nog veehoudende boeren? Het zijn meer megaondernemers die, al dan niet door de martkwerking gedwongen worden om steeds grotere schuren neer te zetten met steeds meer dieren er in.

Al die anti-biotica komt uiteindelijk ook bij ons mensen terecht, maakt ons resistent tegen allerlei anti-biotica als we die nodig hebben. Fijn hè? Die bio-industrie? Fijn voor mens en dier. En de overheid? Die sluit de ogen en doet net of er niks aan de hand is en de poltitiek ook. Die zitten liever maanden, jaren te kakelen over het levenseinde door middel van rituele slacht, maar de bio-industrie, daar blijven ze wel van af. Voor je het weet lopen je kiezers weg. Dan maar een paar miljoen dieren opofferen en mensen onbehandelbaar maken omdat ze ook stijf staan van de anti-biotica.

7 gedachten over “Wilt u nog wat vlees bij uw antibiotica?”

 1. Wakker dier is ook prima aan het stunten. Grote posters op abri’s, zoals ook te zien is op hun site: http://www.wakkerdier.nl/

  Toch heftig, om (eindelijk?!) het verschil in grootte te zien, tussen een “normale” kip en een “plofkip”.
  http://www.wakkerdier.nl/uploads/media_items/plof-en-ekokip-home.470.300.s.png

  Toch maar even wat geld minder aan onnodige boodschappen (chips en dergelijke) besteden, om dit aan Wakker Dier te doneren. Donaties zijn, -voor zover ik weet-, ook nog eens aftrekbaar van belastingen.
  https://doneren.wakkerdier.nl/plofkip?c=4100&sc_camp=13E8A64ECBEB43E3AF6F6E1500ACB571

  Overigens….ook de veehoudende boeren zien voor de komende periode een negatief saldo tegemoet. En dat terwijl er -ook- bakken met Euro’s (subsidie) hun kant opgaan. Het systeem waarin zowel producent als consument verkeren, deugt van geen kant.

 2. Daarom laat ik liever een haas uit het veld knallen. Heeft een vrij leven gehad en ik weet zeker dat hij/zij nooit bij de apotheek is geweest. Geld ook voor die reeën die hier ‘overlast’ bezorgen, lekker op een bedje van zuurkool met bosbessensaus!
  Vorig jaar kreeg ik een partij vlees, bleek van een wild zwijn te zijn, lekker hoor! Vast ook nooit bij de apotheek geweest.

  Haas:

 3. Dit is een enorm verzwegen en onder het tapijt verstopt probleem.

  Sinds jaar-en-dag gebruikt de veehouderij enorme aantallen antibiotica en andere geneesmiddelen die in de voedselketen komen, vlees, melk, kaas en vervolgens worden door de mensen opgegeten en belanden in de vetcellen van de menselijke lichaam.

  Daardoor zijn de ongeneselijke bacteriële infecties in de ziekenhuizen ontstaan die antibiotica resistent worden genoemd.

  Door de buitenproportionele gebruik van pesticiden voor de gewassen komen ze ook op hun beurt in de voedsel keten en in de lucht. Later vraagt zich men waarom deze enorme toename van kanker onder de bevolking.

  We vernietigen onszelf en we praten liever in de Tweede Kamer over de rituele slachting.
  Hoe gek kun je zijn?

 4. Die antibiotica vind ik niet zo erg,de mensen kiezen er voor met hun kilo knallers, immers, er zijn ook biologische slagers, het vlees is 2 keer zo duur, maar goed.
  Mensen eten sowieso meer vlees dan goed voor ze is.
  De oplossing is dus simpel, eet alleen dierlijke producten waar van je weet dat de dieren het goed hebben gehad en er geen rare middelen zijn gebruikt.

Reacties zijn gesloten.