Willem van Oranje zit kabinet Rutte dwars

Ja, u leest het goed! DE Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands, zit kabinet Rutte dwars in 2010. 😀

Kabinet Rutte wil bos verkopen om de tekorten aan te vullen in de staatskas. Maar Willem had daar in 1576 al een stokje voor gestoken, omdat er toen ook al lieden rondliepen met een te ruime hand van uitgeven. Hij heeft in 1576 een akte op laten maken dat het Malieveld en het Haagse Bos altijd in bezit van de Staat zouden zijn. Nou daar kan Rutjes het mee doen.

4 gedachten over “Willem van Oranje zit kabinet Rutte dwars”

  1. Waarom zou Rutte nou toch het enige grote veld in de buurt van het binnenhof willen verkopen , toch 100% zeker niet om protesteren door grote groepen in Den Haag onmogelijk te maken …….toch ???

  2. Maar je kunt toch prachtige peperdure bungalows bouwen op het Malieveld? Hypotheekrente nog volledig aftrekbaar ook. En een rustige omgeving (als demonstranten verder weg blijven). Waarom moet Willem over zijn graf heen regeren? Had Balthasar Geraerts dan toch gelijk?

  3. @3 Wij hebben in Den Haag al genoeg faalprojecten. Als je op Den Haag CS komt zie je al genoeg leegbouw, en dat is niet ver van het Malieveld. Gek genoeg blijft men maar bouwen, dat nieuw babylon en die torenhoge complexen op CS zijn echt overbodig. En nu wil men op een steenworp afstand van het CS afstand doen van het Malieveld. Bij mij gaan er dan alarmbellen rinkelen. Malieveld is trouwens ook niet heel ver weg van het Parlement. Dus kan begrijpen dat het kabinet Bruin het malieveld liever kwijt is dan rijk.

Reacties zijn gesloten.