Willekeurige politierepressie tegen Blockupy-demonstranten

Op 18 maart werd het nieuwe, 1,5 miljard kostende, gebouw van de Europese Centrale Bank officieel geopend. Reden genoeg om met een overvolle bus uit Nederland naar Frankfurt af te reizen en aldaar onze mening kenbaar te maken.

De redenen om te gaan waren legio: de een wilde zich solidair tonen met de Griekse situatie, een ander maakt zich zorgen over de ontwikkelingen rond het TTIP of verzet zich tegen het Europese economische beleid in het algemeen.

Vanaf Nijmegen werden we al gevolgd door twee politieauto’s in burger en nog geen kilometer na de grens werd de bus aangehouden door het welkomstcomité van de Duitse repressie. Een grondige doorzoeking van de bus en tassen leverde, behalve een uur vertraging, weinig op. Alleen een thermosfles en jongleerballen(!) werden in beslag genomen. Want die zouden de activisten eenmaal in Frankfurt natuurlijk als wapens kunnen inzetten.

De reis verliep verder zonder onnodig oponthoud en eenmaal in Frankfurt werden we gastvrij verwelkomd in een islamitisch theatertje waar we de nacht konden doorbrengen.

Op woensdag 18 maart kwamen we 10 minuten later dan gepland aan in de binnenstad. Daar was het meeste kwaad al was geschied: her en der waren ramen van banken en andere financiële instellingen gesneuveld. Wegblokkades waren opgeworpen met bouwafval. En de politieauto die veelvuldig in de media is getoond stond al in brand. Terwijl een andere politieauto in grote paniek een uitweg tussen de demonstranten zocht, nadat die geprobeerd had om in zijn eentje de stroom van activisten te blokkeren. Erg dapper, maar vooral een beetje dom. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu