Wilders wil zijn zin en schaadt daarmee aanzien politiek en parlement

“Een parlementariër mag alle middelen gebruiken, mits de regels hem die ruimte geven”, zo kopt Trouw.

De lange spreektijd die SP en de PVV hebben aangevraagd over respectievelijk de verhoging van de eigen bijdrage in de zorg en de verhoging van de AOW-leeftijd, is geheel volgens de regels.

Dat Wilders voor een aantal moties, keer op keer hoofdelijke stemming aanvroeg, was ongebruikelijk, maar zijn goed recht. Dat hij, nadat hij zijn zin niet heeft gekregen, naar de rechter stapt om het parlement te beknotten, dat tart alle grenzen van fatsoen en van de democratie! Dat hij daar in het ongelijk werd gesteld en toen maar een Verenigde Vergadering van de Tweede en Eerste Kamer bijeen wilde roepen, is gewoon tijd- en geldverspilling.

Maar ja, wat wil je van een man die als enige lid is van zijn eigen stichting? Hij heeft alles voor het zeggen, als hij zegt “spring” tegen zijn sekteleden, moeten die alleen maar vragen: “Hoe hoog?” Een ander antwoord wordt niet geaccepteerd. En aangezien die sekteleden het allemaal wel makkelijk vinden om per jaar een inkomen te ontvangen van 102.040,13 euro (basisinkomen) te ontvangen en daarvoor hoeven ze alleen maar te lopen griepen als het hoofd van de sekte dat zegt en af en toe hun rechterarm te strekken.

Mij zou het niets lijken, maar ik ben dan ook een te onafhankelijk denkende geest. Wilders heeft de juiste volgers uitgekozen, misschien juist wel omdat er hier en daar een smetje op zit. Geeft hem wat ‘leverage’ om ze te bewegen te doen wat hij zegt.

Volgens mij rest Wilders nu alleen nog krijsend in het middenpad te gaan liggen, ben benieuwd wie er naast gaan liggen.

1 gedachte over “Wilders wil zijn zin en schaadt daarmee aanzien politiek en parlement”

  1. Krijsend in het middenpad gaan liggen zal hij niet doen want daar is niet genoeg plaats voor alle volgevreten PVVers.

Reacties zijn gesloten.