Wilders’ (PVV) oplossing, Griekenland uit de euro, gaat 11 miljard kosten (minstens!)

Geert Wilders heeft allemaal oplossingen die als ze nagerekend worden, de Nederlander alleen maar geld kosten. Terwijl hij loopt te beweren dat het ons geen geld kost. Zo ook zijn visie op Griekenland, dat land moet de euro maar uit. Oprotten, die luie Grieken. Dat hij zelf net zo lui is vergeet hij even te vertellen.

Daarbij, de overheid van Griekenland heeft er een bende van gemaakt, waar de gewone burger nu voor moet bloeden en met de nek wordt aangekeken door Noord-Europa. Ik vind dat geen eerlijke zaak. Daarbij heeft Noord-Europa met grote graagte veel geld geleend aan Zuid-Europese landen en daar hele dikke rente voor gevangen. Daardoor ook zijn deze landen in de problemen gekomen en dan nu zeggen, zoek het zelf maar uit? Beetje hypocriet he?

Maar goed, Geert heeft briljante idee dat Griekenland maar uit de euro moet, gaat Nederland alleen 11 miljard kosten, net zoveel als de pijnlijke bezuinigingen die in het Kunduzakkoord zijn vastgelegd. Dus als je Geert zijn zin geeft, krijgen mensen die al weinig tot niks hebben, straks nog minder. Maar ja, Geert verloochent zijn afkomst als VVD’er niet natuurlijk. Succes is een keuze en armoede ook.

Update: Z24 heeft eea na laten rekenen en komt op 19 miljard uit aan kosten voor Nederland als Griekenland uit de euro stapt!

2 gedachten over “Wilders’ (PVV) oplossing, Griekenland uit de euro, gaat 11 miljard kosten (minstens!)”

  1. Mocht Griekenland uit de Euro gaan, dan is de schade vele male groter dan 11 miljard.
    Het target 2 systeem behoort ook meegerekend te worden.
    En beleggers zullen extra alert zijn om nog zuidelijke obligaties te kopen, want als men 1 land laat uittreden zullen andere landen ook geen onvoorwaardelijke steun krijgen.
    De rente van Spanje en Italie zal stijgen.

Reacties zijn gesloten.