Wilders (PVV) economisch wonder; overheid heeft tekort, dus afschaffen van accijnsinkomsten

De PVV wil dat het ‘kwartje van Kok’ teruggaat naar de burger. Ook moeten de plannen rond de forenzentaks worden teruggedraaid. Die maatregelen staan in het verkiezingsprogramma van de partij van Geert Wilders, zo meldt De Telegraaf vanochtend. (NRC)

Leuk, populistisch plan hoor. Dacht al, waar blijven ze zo lang? Kwartje van Kok is nog steeds een open zenuw in Nederland, dus plan zal met veel gejuich ontvangen worden. Lijkt zo leuk, zo op het eerste gezicht. Eindelijk erkenning en gerechtigheid.

Maaaaaaarrrrrr!!!!! Als dat kwartje wordt afgeschaft, dan krijgt de overheid een nog groter tekort dan ze nu al hebben. Dan zal er ergens anders nog meer bezuinigd moeten worden. Het geld zal ergens vandaan moeten komen en hoe je het ook wendt of keert, de burger zal het op moeten brengen. Zo werkt het systeem nou eenmaal. Wij brengen op en zij geven uit, in principe ten behoeve van ons (is niet waar meer, maar wordt nog steeds gezegd).

Dus is dit een briljant idee? Nee, volgens mij niet. Het is dom geappeleer aan onderbuikgevoelens. Geert zijn plannen raken uitgeput, dus komt hij met zoiets.

15 gedachten over “Wilders (PVV) economisch wonder; overheid heeft tekort, dus afschaffen van accijnsinkomsten”

 1. ” dan krijgt de overheid een nog groter tekort dan ze nu al hebben. Dan zal er ergens anders nog meer bezuinigd moeten worden. Het geld zal ergens vandaan moeten komen en hoe je het ook wendt of keert, de burger zal het op moeten brengen ”

  wist niet dat Keira de alias is van Stef Blok ((-;

 2. Waarom heet het ‘kwartje van Kok’ eigenlijk het kwartje van Kok? Het is het kwartje van Marius van Amelsvoort (CDA)! Wie kent hem nog?
  Het geeft wel weer aan dat Blondie vliegen af wil vangen van de VVD.

 3. Zo is er ook nog het dubbeltje van Lieftinck. Dat zou ook op Wilders kunnen slaan. Een man die Lieftinck om een dubbeltje vroeg om met een vriend te kunnen telefoneren, zou tegen hem gezegd hebben: ‘Neem er maar twee, dan kunt u ze allemaal bellen’.

 4. Wat Dirk zegt. VVD en PVV zijn in in een slag om de domrechtse kiezer verwikkeld. Pure verkiezingsretoriek.

 5. @1 Peter, bah, heb ik me verraden? 🙂

  Wat ik opschrijf is niet wat ik vind, maar zoals in Den Haag wordt gedacht. Wat ze daar uitgeven, zullen wij allemaal op moeten brengen. Dus als er van iets minder binnenkomt, zal er van iets anders meer binnen moeten komen. Zo werkt dat in Den Haag, volgens mij.

 6. Het heeft toch wel iets hoor. Nog steeds lopen zeuren over een kwartje, van zo’n 20 jaar geleden.

 7. We hebben nog in de aanbieding voor het Pvv programma:
  1 Het tientje van Lieftinck
  2 Het kwartje van Romme
  3 De Zalmsnip
  4 Het geeltje van Nuis
  5 De gulden van Joekes

  7 De ‘medicijnenknaak’ van Van der Reijden

  8 Het ‘specialistengeeltje’ van Dees

 8. @13 Het algemene ziekenfonds werd in Nederland in 1941 geïntroduceerd op last van ene A. Hitler, dus dat zal wel in het straatje van de PVV passen 😀

 9. Ik hoop wel dat we nog genoeg geld kunnen blijven weggeven aan alle zielige kindertjes in Afrika.

Reacties zijn gesloten.