Wilders koopt zendtijd via rechtsgang

Geert Wilders zal niet verbaasd geweest zijn dat hij in het kort geding tegen de Staat over het ESM in het ongelijk is gesteld. Geert zijn enige doel was weer eens zo veel mogelijk in het nieuws komen. Samen met Bram.

Zoals Wim Voermans zegt, een berg zendtijd voor 1.391,00 euro, voor beide heren.

Ik kots er van, maar ben wel verheugd dat er een manier is om te zorgen dat Wilders dit niet eindeloos blijft doen om in de publiciteit te komen.

‘Hij had wellicht beter kunnen wachten tot de wet er daadwerkelijk lag. Want als hij nu een bodemprocedure gaat beginnen, kan de Staat mogelijk de zaak proberen te stoppen door misbruik van het procesrecht in te roepen. In 2004 is – ten behoeve van een particulier – al eens een keer een zogenaamde anti-suit-injuction toegekend. Dat is een voorziening die een rechter kan treffen om een partij die misbruik maakt van procesrecht – door bijvoorbeeld zaken aan te spannen met geen ander doel dan de andere partij dwars te zitten – te dwingen te stoppen met de zaak. In deze setting zou de Staat dat kunnen proberen.

Dan zal Geert wel gaan janken dat hem de mond wordt gesnoerd, maar dat is dan met een goede reden. Rechters zitten er niet om circus Wilders te faciliteren.

4 gedachten over “Wilders koopt zendtijd via rechtsgang”

  1. Je moet wel nog de factuur van Moszkowicz erbij optellen, die aanzienlijk hoger dan 1300 euro uit zal vallen, met zijn 400 euro per uur of daaromtrent.

  2. Voor minder dan 500 euro per uur komt Der Moszko niet uit zijn warme ‘maffiose’ nestje. Cash te voldoen natuurlijk, anders legt de belastingdienst er nog beslag op. Dat is geen enkel probleem voor Geert W. die heeft immers ruime ervaring met dubieuze geldstromen en dito financiële constructies. Bovendien hebben zijn geldschieters heel diepe zakken…

  3. Ik hoop dat de meeste Nederlanders wakker worden en de huidige politiek de sinterklaasjes die ons zuur verdiende geld blijven wegschenken op 12 september compleet weg stemmen en hun stem aan de PVV geven. hopelijk word Wilders heel groot. eigen volk eerst mensen en als hier alles weer op orde is dan kunnen we de rest weer eens gaan helpen!!! dus mensen doe verstandig en stem PVV!!!!

  4. Verstandig en PVV in een zin getuigt van weinig realiteitszin.

    Bij niet een partij in de Tweede Kamer zit zoveel stemvee, dus uitvreters, als bij de PVV. Een flink aantal zit er omdat ze niet weg gestuurd kunnen worden. En als ze straks weggaan, omdat de PVV maar 10 zetels haalt of minder, dan krijgen ze een riant wachtgeld voor de tijd dat ze op bevel van Wilders hun hand hebben op zitten steken.

    Dus bespaar me je geneuzel en ga terug naar je extreem-rechtse blogjes waar ‘geloofsgenoten’ net zo hersendood zitten te zijn.

Reacties zijn gesloten.