Wilders’ geweld

399px-Brooklyn_Bridge_-_New_York_CityAls het niet zo triest zou zijn, dan had ik kunnen lachen om het zoveelste staaltje naïviteit. Dit maal komende van Matthijs Rooduijn in een stuk op NRC:

En de afstotingstactieken zijn moreel verwerpelijk omdat ze radicaal-rechtse partijen wegzetten als illegitiem. Dit is onterecht, aangezien ze op een essentieel punt verschillen van de fascistische, nazistische en andere extremistische partijen waarmee ze vaak worden vergeleken: Fortuyn, Wilders, Le Pen en andere leden van de radicaal-rechtse partijfamilie verafschuwen geweld en bewegen zich binnen de kaders van de democratie.

Bron.

Verafschuwen van geweld? De fascist Wilders? Binnen de kaders van de democratie? Ik heb nog een brug voor Matthijs Rooduijn te koop.

Hier een greep willekeurige citaten, door Wilders en “PVV’ers” geuit over de afgelopen jaren. Wilders dekt zich retorisch in, om juridische problemen te voorkomen, zoals een ieder die een heel klein beetje heeft opgelet maar al te goed weet. Het is Rooduijn wellicht tevens ontgaan dat Wilders inmiddels weer voor de rechter staat?

“Wat wilt u dan dat ik zeg: landgenoten, trekt ten strijde tegen criminele allochtonen? Ik zit hier juist om te voorkomen dat er rassenrellen uitbreken. Maar ik wil er dus wel iets aan toevoegen. Mocht het ooit tot rellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die rellen schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen, voordat het echt te laat is en er misschien een revolte uitbreekt.”

(Geert Wilders, HP/De Tijd HP/De Tijd, 6 februari 2004)
Rassenrellen waarvan geen verkeerde werking hoeft uit te gaan, zonder geweld? Ik heb nog een brug voor Matthijs Rooduijn te koop.

“De omgang met de islam en moslims in ons land moet dus minder vrijblijvend worden. (..) De
analyse is helder, we hebben een groot probleem met de islam, ook in Nederland. (..) Immigratie uit
islamitische landen moet worden verboden. We moeten leren intolerant te zijn tegen de intoleranten, op straat, in de moskee en in de rechtbank. We moeten haat en geweld van terroristen beantwoorde met uitsluiting en intolerantie en laten zien wie de baas is in Nederland.

Geert Wilders, NRC Handelsblad, 22 juli 2005

Intolerantie tonen door Kumbaya te gaan zingen? Ik heb nog een brug voor Matthijs Rooduijn te koop.

“In noodgevallen moet de politie met scherp schieten op jonge relschoppers.”
PVV-Kamerlid Fleur Agema in Kamerdebat over Marokkaanse jongeren in Gouda.
Spitsnieuws, 15 april 2009

Geen losse flodders, neen, ‘met scherp schieten’. Ik heb trouwens nog een brug voor Matthijs Rooduijn te koop.

“De eerste islamitische invasie werd na de verovering van Spanje, Portugal en het zuiden van Frankrijk in het jaar 732 gestopt bij Poitiers en de tweede invasiepoging door de Ottomaanse Turken werd voor de poorten van Wenen gekeerd toen ze daar in 1683 gelukkig de pan in werden gehakt.” “… het aantal islamieten in ieder Europees land neemt meer dan zorgwekkende vormen aan.” “De PVV zal zich met man en macht verzetten tegen deze derde islamitische invasiepoging.”

Geert Wilders op GeenStijl, 6 februari 2007

‘Met man en macht verzetten’, al dartelende door een bloemenveld? Ik heb nog een brug voor Matthijs Rooduijn te koop.

“Je kan intolerantie alleen met intolerantie beantwoorden, het is niet anders, vrienden. Dat is misschien niet prettig, niet politiek correct. Maar als je niet wilt dat je zelf wordt opgegeten, zal je toch de ander moeten opeten.”

Geert Wilders, NRC, 24 mei 2008

Dog eat dog; recht van de sterkste. Zoals de achterban van de eenmanspartij PVV vaak vanuit de onderbuik stelt: Matthijs Rooduijn is een ‘wegkijker’. Oh, en ik heb tevens nog een brug voor hem te koop.

“Daarom: tijd voor de grote schoonmaak van onze straten. Als onze nieuwe Nederlanders zo graag hun liefde voor die zevende-eeuwse woestijnideologie willen tonen, doe het maar lekker in een islamitische land, maar niet hier, niet in ons land.”

Bijdrage Wilders aan het Prinsjesdagdebat op de PVV-website, 16 september 2009

‘Grote schoonmaak van onze straten’. Denkt Mathijs Rooduijn nu werkelijk dat alle PVV-stemmers met bezem, stoffer en blik dit gaan doen? Poetslapje en groene zeep?

Bron: 100haatcitaten Wilders

Dat een deel van de PVV-stemmers geen enkel probleem heeft met geweld, schreef ik hier al eerder. En zo zijn er hier tig artikelen te vinden, die wijzen op PVV en (verheerlijking van) geweld. Dat even los van de vele oproepen om het herinvoeren van concentratiekampen; ja die met de ‘speciale douches’. Zoals bij alle aan de PVV gelieerde facebookpagina’s terug valt te lezen. Of hier op Twitter en hier.

Maar laat ik ook even een paar stappen teruggaan in de tijd. Laat ik bijvoorbeeld eens het jaar 2010 er eens bij pakken!

Alsof Wilders zelf geweld toe zou passen? Daar lijkt hij mij zelf veel te laf voor. En waarom zou hij ook, met zoveel useful idiots binnen zijn achterban?

Rondom 10: Intimidatie in Almere door PVV-aanhang

Of wat te denken van deze?
“Dat ik je kop eraf stomp, als je nou niet op sodemietert” – Erik Lukassen

“Joh, ga weg, stinkmuts. Ik kan je hier ruiken” – Fleur Agema

“Opzouten. Ik zei opzouten! (geeft klap aan journaliste)” – Hero Brinkman

Of het bruut geweld van Hernandez?

Bovenstaande voorbeelden zijn willekeurig gekozen, zoals eerder opgemerkt. Er zijn er -helaas- veel meer.  Zo ook op deze site:

Wilders

PVV

Geweld

Opiniestukken zoals die van Matthijs Rooduijn, zijn niet alleen ongefundeerde bagger maar staan verder los van de praktijk. Waar Wilders enkel achteraf ‘in woord’ afstand neemt van geweld. Maar vele malen vaker niet.

Vraag dat laatste maar aan Willie Dille, die thans een drietal aangiften tegen zich heeft lopen.

En, let op, wederom achteraf maakt men kenbaar dat dit “zonder geweld” plaats zou moeten vinden. Plus: het staat al jaaaaren in het manifest partijprogramma van Wilders de PVV. Wilders tot op heden over die uitspraak: geen woord van afkeuring!

Ik weet niet hoor, maar een atoombom kan ik toch niet bepaald geweldloos noemen?

Helaas zie ik het regelmatig terugkomen: ja maar, Wilders is geen fascist  want er mist nog een hitlergroetje of geweld: welnee, Wilders zingt alleen maar Kumbaya terwijl ‘ik’ lalala zing. En meer van dat soort idiote uitspraken, uitgaande van een zeer beperkt aantal referentiepunten.

Nog niet zo lang geleden was er ook een deel van de Nederlandse bevolking die niet in wilde zien, wat het e.e.a. daadwerkelijk was: fascisme én geweld. De uiteindelijke vraag is: wat gaan types als Matthijs Rooduijn (maar ook u) daaraan doen? Zich eindelijk eens beter informeren? Dat zal tijd worden, na ruim een decennium aan hetzerij en haatzaaierij o.a. met dit tot gevolg:

Eerste jaarrapport van Meld Islamofobie.