Wilders’ gebit aangetast door ironie

Dit is een gastbijdrage van Gert Kok

EDIT REDACTIE: Sorry dat we even inbreken maar hieronder staat dus het 100e Open Podium artikel op Krapuul.nl! Dit moet gevierd worden met champagne, taart en noem maar op! Maar laten we het vooral vieren met meer Open Podium artikelen. Een Open Podium artikeltje kunt u zelf schrijven alhier en als we het een leuk artikeltje vinden zetten we het op de frontpage van de site. Alle Open Podium bijdragers tot nu, bedankt!

Het Arabische woord islam betekent letterlijk overgave (aan God) of onderwerping en wijst op het fundamentele, religieuze principe dat een aanhanger van de islam (moslim) zich overgeeft aan Gods wil en wetten.

Het Nederlandse woord PVV staat voor overgave (aan Geert Wilders) en wijst op het fundamentele, politieke principe dat een volgeling van de PVV (PVV-er) zich overgeeft aan Geerts wil en wetten.

Het icoon Wilders is agressief, onbehouwen, zielig en rancuneus. De volgelingen zijn zelf ook zielig en rancuneus, en zouden zelf graag onbehouwen en agressief zijn. Het zielig zijn is aanleiding tot identificatie en vertrouwen; de agressie is complementair, daarin vult de leider een eigenschap aan die de volgeling zelf niet heeft. De agressie geeft de volgeling het gevoel dat een sterk iemand het voor hem op zal nemen; er zijn momenteel geen politieke hoofden op TV die iets vergelijkbaars uitstralen.

In nieuwsberichten is het altijd: Wilders is Woest over… De ritmiek in zijn toespraken is fysiek en beukend. Dat voel je, daar hoef je niet bij na te denken. Door zijn manier van articuleren legt hij telkens zijn tanden bloot, een sterker symbool van alfa-agressie bestaat niet.

‘Normale’ politici zullen de factor zieligheid niet uitspelen, dat doe je niet als volwassene. ‘Normale’ politici zullen zich niet snel onbeschoft uiten omdat dat ten koste gaat van hun imago. Het icoon Wilders is door politici niet te imiteren zonder verlies van decorum.

‘Normale’ politici willen hun plannen uitleggen, zijn er niet op uit hun kiezers met oneigenlijke truukjes in te palmen.

In het politieke debat is er weinig te scoren, omdat Wilders zich niet aan spelregels houdt. Hij maakt geluiden die zijn volgelingen een warm gevoel geven, meer heeft hij niet nodig.

Zolang volgelingen een warm gevoel ervaren door zich met de leider en zijn club te identificeren, heeft hij dat getal van 1,5 miljoen of meer waar hij graag mee schermt.

Zijn volgelingen nemen het altijd en ongezien voor hem op wanneer iemand (‘links’) kritiek uit. Dat is dus niet de manier om de lucht uit het getal van 1,5 miljoen te laten lopen.

PVV-ers vragen de andere partijen om het alternatief, maar een alternatief zal altijd saai zijn, en veel inspanning en inzet kosten.

De website pvvhaaglanden legt plotseling een gevoelige plek bloot; uit twitterberichten blijkt dat veel mensen het verschil niet zien tussen luchtige fantasie en de luchtkastelen van de PVV. Vandaar dat Wilders zijn tanden weer moet laten zien om zijn alfa-status te bestendigen.

3 gedachten over “Wilders’ gebit aangetast door ironie”

  1. Het fundament van de Rechtse PVV-Kerk: “Het Nederlandse woord PVV staat voor overgave (aan Geert Wilders) en wijst op het fundamentele, politieke principe dat een volgeling van de PVV (PVV-er) zich overgeeft aan Geerts wil en wetten.”

  2. NIEUW BREKEND!

    Vandaag is er in veel media het bericht verschenen dat de PVV aangifte zou willen doen tegen de zogenaamde nep site http://www.pvvhaaglanden.nl maar dit is niet het geval. Geert Wilders: “Natuurlijk kunnen wij een goede grap waarderen, en dit is er zo één. En je moet toch kunnen zeggen wat je vindt in dit prachtige Nederland. Wij heten niet voor niets de Partij voor de Vrijheid! Dat wij aangifte zouden willen doen is dus ongetwijfeld een schandalig verzinsel van de rabiaat-linkse Nederlandse media.”

  3. Arnold J. van der Kluft Schreef:

    Dat wij aangifte zouden willen doen is dus ongetwijfeld een schandalig verzinsel van de rabiaat-linkse Nederlandse media.”

    …en dan gaan ze aangifte doen tegen dit “schandalig” verzinsel?

Reacties zijn gesloten.