Wilders’ doublespeak

De huidige onrust in het asieldebat in Nederland wijt Wilders aan de regering en het parlement. “Ik wil ze geen bedreiging en geweld in de schoenen schuiven, maar de onrust is ontstaan doordat ze mijlenver van de burger afstaan.” (Telegraaf)

De grootste volksophitser in dit land sinds… enfin u weet inmiddels wel sinds wie, verwijt regering en parlement dus wel degelijk het geweld en de bedreigingen die de afgelopen weken door ons land getrokken zijn in verband met eventueel te openen asielzoekerscentra. Ik ga een nieuw toetsenbord bij de PVV declareren, onbruikbaar geworden door mijn koffie erover uitgespuugd te hebben na deze gotspe van de eeuw gelezen te hebben. Ik zou bijna een andere groot xenofoob denker willen citeren door tegen Wilders te zeggen dat die bedreigingen door JOUW VOLK, JAZEKER! zijn uitgevoerd.

Hij wil regering en parlement niks in de schoenen schuiven, maar het is wel hun schuld. Hij wilde geen rassenrellen, maar er hoefde geen negatieve werking vanuit gaan. Rassenrellen, die nu waarschijnlijk dichterbij zijn dan ooit. Het kwam er al bijna van in Steenbergen, en misschien moet je de aanval op het AZC in Woerden wel eenvoudigweg als zodanig classificeren.

Die dubbele boodschappen worden niet per ongeluk zo gebracht, maar dienen voor het bewust kunnen doen van laak- of zelfs strafbare uitspraken waar hij zich (juridisch) onderuit wil kunnen werken door tegelijkertijd het tegengestelde te zeggen. Alleen bij die Minder-Marokkanenuitspraak vergat hij dat even, en daarom knijpt hij hem nu. Hij heeft gewoon staan zeggen dat hij gaat regelen dat er minder Marokkanen komen, en me dunkt dat dat strafbaar is volgens de anti-haatzaaiwetgeving. De vorige keer, toen hij al veroordeeld had moeten worden, oordeelde de rechter immers dat hij op de rand van de wet had gestaan, dus dan is dit er gegarandeerd overheen.

Maar het zijn vooral hij en de PVV die slachtoffer zijn van haat hoor. Hij en de PVV zijn dat, niet de moslims, Marokkanen, Polen of Syrische vluchtelingen, nee zij. Zelfs uitingen van sympathie ten aanzien van moslims worden niet meer gedoogd.

En martelaar Geert kan ook al geen eerlijk proces meer verwachten in deze totalitaire D66-staat. Uitgerekend hij, als grote voorvechter van de democratie en vrijheid van meningsuiting, met zijn koranverboden en moskeesluitingen.

Ik ben overigens bang dat hij groot gelijk heeft als hij zegt dat het CDA hun moeder nog zou verkopen voor de macht, als het erop aan komt. En de VVD heeft al eerder laten weten de PVV niet uit te sluiten. En dat Minder Marokkanenakkefietje, daar komen Zijlstra en Wilders tezijnertijd al schoudermeppend heus wel uit.

2 gedachten over “Wilders’ doublespeak”

  1. Pingback: Geert Wilders PVV Premier kabinet Wilders 1 ??? « Debat in de Digitale Hofstad

  2. Pingback: NTCV wijst op gevolgen Wilders’ verzetsoproep

Reacties zijn gesloten.