Wilders 23 maart eregast op congres extreemrechts Vlaams Belang

Wilders zoekt al een paar jaar toenadering tot het Vlaams Belang, het Franse Front National en de Oostenrijkse FPÖ. Le Pen wordt alsof het vanzelfsprekend is op het Binnenhof in de Tweede Kamer ontvangen.

Van al die partijen had Wilders tot dat moment altijd in ferme bewoordingen afstand genomen Een van de voornaamste redenen hiervoor is dat Wilders zich steevast als vriend van Israël profileert, terwijl de drie nieuwe bondgenoten van de PVV niet zelden worden geassocieerd met het antisemitisme.

De neonazibeweging  ‘Kameradschaft Aachener Land’ in de Duitse stad Aken, heeft ook banden met neonazi’s in Nederland. De voorzitter van de NVU (Nederlandse Volks Unie), Constant Kusters, bevestigt dat leden van zijn partij meelopen bij demonstraties in Duitsland. Ook zegt hij dat Duitse neonazi’s meelopen bij demonstraties in Nederland.

Dutch-far-right-lawmaker--001

Wilders schuift op naar rechts, dat is duidelijk te zien. Hij komt dichter bij ons nu hij zaken gaat doen met Filip Dewinter en Front National. Of de NVU banden heeft met de PVV? Kusters: ‘Het lijkt me niet verstandig op die vraag in te gaan. Maar dat we daar vrij kunnen staan folderen (op een demo van de PVV, LRD) , dat zegt toch voldoende?’

Thomas von der Dunk wijst er in dit licht op dat het in de Nederlandse politieke verslaggeving jarenlang ‘verboden’ was om de PVV extreemrechts te noemen, en dat ook vergelijkingen met de FPÖ, Vlaams Belang en Front National “not done”waren.

In een interview op De Bruine Postkoetsonlijn (TPO)  gaf Ter Linden-een voormalig gemeenteraadslid namens de PVV in Den Haag-, aan dat hij vreesde dat de samenwerking een signaal is dat de PVV nog meer radicaliseert:

Als de PVV samen gaat werken met het Vlaams Belang, dan zal het niet lang duren voordat de Echte Finnen of zelfs de Griekse Gouden Dagenraad of de Hongaarse Jobbik als bondgenoten zullen worden gezien.

Lijkt me inderdaad logisch. Er is wel degelijk een agenda bij Wilders en andere extreemrechtse partijen in Europa om te komen tot één grote extreemrechtse beweging.

De blonde verlosser uit het hoge Noorden wordt Wilders in België genoemd. “Hij is een van de prominentste woordvoerders in Europa van ons gedachtegoed” zegt Filip Dewinter:

Geert Wilders is het boegbeeld van de Partij voor de Vrijheid (PVV), die volgens een peiling van zaterdag virtueel de grootste is van Nederland, even groot zelfs als de regeringspartijen VVD en PvdA samen. Hij werd onlangs door de kijkers van het tv-programma EenVandaag verkozen tot politicus van 2013.

media_xl_1544315
CONSTANT KUSTERS

Wilders en andere extreemrechtse “volstrekt normale ” partijen weten donders goed wat ze aan het doen zijn. Er gebeurt mijns inziens heel veel wat zich aan het oog onttrekt. Andere partijen zullen bereid zijn met de PVV een coalitie aan te gaan, of dit nu in de gemeente- of landelijke politiek is.

Extreemrechtse politiek wordt salonfähig en de volgende stap naar fascisme zal welhaast vloeiend gaan. En wat doet de politie? Die bereidt zich voor op de nucleaire top in Den Haag eind maart, ze zijn namelijk zo verschrikkelijk bang voor extreem-links. Het ligt er maar aan welke kant je op wenst te kijken.

16 gedachten over “Wilders 23 maart eregast op congres extreemrechts Vlaams Belang”

 1. Filip Dewinter (en dus ook Wilders op zijn minst indirect)die de ‘gevallen kameraden van de Waffen-SS’ eer bewijst: http://www.youtube.com/watch?v=Cu8funMgBlc
  De Waffen-SS: http://www.youtube.com/watch?v=6fnGmp2HNlw (Distomo-Griekenland, Augustus 1944)

  http://www.youtube.com/watch?v=5vbaVgT6QDM (Ouradour sur Glane- Frankrijk, Juni 1944) en zo kan je nog uren doorgaan met op te noemen waar die ‘hele normale mensen met hele normale standpunten’ geweest zijn en wat ze hebben aangericht hetgeen dan weer vereerd wordt vandaag de dag door andere ‘hele normale mensen met hele normale standpunten’.

 2. De samenleving moet zich wapenen tegen gewelddadige acties van alle extremisten ongeacht hun pluimage. Tegenstanders van nucleaire energie bevinden zich nu eenmaal vooral te linker zijde van het spectrum. CCC was links, RAF was links, Breivik is rechts. Wat die lui gemeen hebben is hun intense haat jegens het systeem en hun onvermogen dat systeem vreedzaam langs democratische weg te beïnvloeden omdat ze een minderheidsstandpunt verkondigen. Dat maakt extremisten zo gevaarlijk, niet hun politieke kleur.

 3. Toeval bestaat niet.

  Paar dagen geleden zat ik te luisteren naar de radioboodschap van een Duitse radiozender waar sprake was dat de Duitse BVD heeft vastgesteld dat de Duitse en Nederlandse neonazi samenwerken. Men ging iets voorbij hun bewapening.

  Grappig dat in dezelfde tijd onze AIVD/MIVD steeds maar blijven hameren dat het gevaar in Nederland uit “Links” zou komen.
  Het is alsof de nationaal-socialisten van Wilders tegenwoordig aan de macht in Nederland zijn.

 4. Gerard van Dongen;

  Heb je nog suggesties hoe dit systeem vreedzaam te veranderen zou zijn? Graag, want ik gebruik geen geweld, ook al gebruikt jouw “samenleving” voortdurend geweld. Wie moet zich wapenen ( jouw woorden) en hoe?

 5. by pauw en witteman zat een enge idioot die trots was dat ie pelsdieren uit de hokken liet lopen. Dat deze beestjes regelrecht hun dood te gemoet gaan is niet belangryk voor ideologen.

  daarom le roi gewoon in eigen omgeving de mensen de ogen openen voor extremisme van LINKS en RECHTS.

  geen enkel idee rechtvaardigt de dood van een mens.

 6. Nou richard Walter, als jij dat Obama, de lieden van Monsanto, de Gouden Dageraad, Goldman Sachs en Shell even uit gaat leggen zijn we vast al een heel eind op de goede weg nietwaar?
  Weet je wat? Leg het het tuig van Jobbik ook even uit en de Waffen-SS verheerlijkers van Filip Dewinter….

 7. Democratie betekent in deze dagen in ieder geval dat politiek en onze rechtstaat zich duidelijk met woord en daad afzetten tegen (links en) rechts extremisme. Nu krijgt men de indruk dat men zich daar uit angst stemmen te verliezen maar gedeisd houdt. Alleen in de media en op sites en blogs je luid laten gelden tegen (met name nu rechts) extremisme lijkt al lang niet meer voldoende. Politiek zich op de vlakte houden en zwijgen is zeker democratisch niet alleen laf, maar kan, zoals we maar al te goed weten, (zeer) kwalijke gevolgen krijgen.

 8. Richard probeert hier weer eens de aandacht af te leiden aan veel kwalijkere zaken dan iemand die dieren voor de juiste redenen los laat lopen.

  Geef mij maar Greenpeace boven de KKK, PVV, Reli fanatici (allemaal rechts), White Power en andere rechtse haatbewegingen.

  Want millieu is inderdaad belangrijker dan iemand willen haten om kleur of sexuele geaardheid of geslacht.

 9. En uit het Hoge Noorden? Als Half Groninger voel ik me beledigt! Laat die Limbabwaan lekker zijn eigen bijnamen voor zijn region bedenken zeg.

 10. @richard walter

  En de pelsdieren waggelen IN deze hokjes geen wisse dood tegemoet? Nog maar eens een keer, de van haat zaaien en van een nazistische ideologie aanhangende verdachte Geert W. laat steeds meer zien dat hij, Geert W, geen verdachte meer is maar gewoon een dader! Door Geert W. en zijn neo-nazi companen in Europa krijgt het nazisme steeds meer vaste grond in Europa. Helemaal als je bedenkt dat het gros van de gevestigde politieke partijen in Nederland, met de VVD voorop, Geert W. en zijn semi-criminele beweging genaamd PVV volstrekt normaal gevonden wordt! Hoe diep zijn deze partijen bereid om in de drek te zinken voor het pluche?

 11. Geert Wilders zal de neonazi’s overtuigen om hun antisemitisme in te ruilen voor anti-islamisme. De nieuwe zondebokken leveren veel kiezers op, niet de oude. Hij heeft Marine Le Pen min of meer al zover gekregen. Door zijn vergoeilijking van het zionisme breekt hij met oude rechts-extremistische spoken. Maar door die tactiek is hij gelijk de gevaarlijkste rechts-extremist.

 12. @Sjaax
  Dat is hetzelfde, de Islamitische mensen die ze haten zijn Semieten. Het is gewoon een andere naam, maar je kan er vergif op innemen, dat ze beiden niet moeten hoor. In het einde mogen we allemaal het kamp in.

 13. Wilders is een filosemiet. Volgens Norman Finkelstein,schrijver/filmmaker Eyal Silvan en prof. Evelien Gans is het filosemitisme het spiegelbeeld van het antisemitisme. Een filosemiet houdt niet van een jood omdat hij een jood is, een mens van vlees en bloed. Een filosemiet houdt van een jood om zijn slachtofferschap en daardoor denkt de filosemiet dat hij een goed mens is.

 14. Wilders is wel een antisimiet. Waarom ? Gewoon heel simpel. Als je altijd de kant van de hardliners kiest, kies je voor zelfdestructie. Rechts is zelfdestructie in the long run.

  De dialoog schuwen, elkaar niet als gelijken zien. Elkaar niet willen vergeven waardoor het geweld nooit zal stoppen. Dit geld ook voor die rechtse geloofsfanatici aan de overkant. Rechts vs Rechts Haat vs Haat Domheid vs Domheid. En wij zitten daartussen ongewild.

  Gandhi was een groot denker en leider. Wilders volkomen het tegenovergestelden.

Reacties zijn gesloten.