9 gedachten over “Wiegel als adviseur van de PvdA”

 1. eigenlijk heeft Wiegel gewoon gelijk

  Maar eigenlijk, als je heel eerlijk bent, trapt hij dan ook een heel erg open deur in… 😐

 2. @2 Ik denk, dat daar het verschil tussen “zien” en “toegeven” om de hoek komt kijken… 😉

 3. Als twee bejaarde VVD-coryfeeën vrijwel tegelijkertijd een vrijwel gelijkluidend advies komen geven aan links, in dit geval de PvdA, dan zeg ik:
  “Als de Vos de Passie preekt, Boer pas op je Kippen!”

  Wiegel en Bolkje kunnen het helemaal niet goed met elkaar vinden. In het algemeen gesproken.
  Wàt, o wat, brengt hen nu zo plotsklaps samen?
  Ik denk, dat dat het volgende is.

  Wilders is erin geslaagd, om van twee (eigenlijk: drie) walletjes tegelijk te eten.
  Een deel van de conservatieve vote (van VVD/CDA) èn de traditioneel linkse vote (PVdA/SP) heeft hij op slinkse wijze aan z’n maffia ten goede doen komen. Plus natuurlijk ook het racistisch en extreem-rechts potentieel van TON, LPF, enz.
  Bij elkaar opgeteld, is dat voor de conservatieven een TE groot gewicht.
  Daarom vinden Bolk en Wieg, dat het in hun belang is, dat de PvdA eindelijk uit de linkse schuilkerk komt.
  Als de PvdA immers erin slaagt, om Wilders van z’n linkse vote te beroven, blijven de nette conservatieven alleen over met het Wilderse tuigdorp in de PVV. Dat lusten ze niet en zullen gewillig naar VVD en CDA terugstromen.
  Cohen moet dus het vuile werk voor hen opknappen.
  Want zelf zijn ze de gewillige gijzelaars van Haatpruikje.
  Hoewel ook ik sinds jaren vind, dat Wilders keihard op socialistische principes bestreden moet worden, zou ik op dit “charme”-offensief van de verontruste VVD-krokodillen willen antwoorden, dat wij niet hun linkse voetveeg zijn en dat ze zelf maar eens duidelijk het verschil tussen democratisch liberalisme en proto-fascistisch populisme moeten gaan uitleggen aan hun weggelopen kiezers.
  Maar, akkoord, als VVD en CDA met ons mee willen stemmen, om maffia-“partijen” als de PVV in 2014 onmogelijk te maken door openbaarheid financiën en verenigingsstructuur, dan is er misschien een basis om Nederland weer gezond te maken.
  DIXI. :mrgreen:

 4. Matt Herben schrijft ook van dit soort artikeltjes met de beste bedoelingen voor Cohen zogenaamd, op de website van het Oud Strijders Legioen dat tegenwoordig geparkeerd is bij onze “vrienden” de koppensnellers.

 5. @Huib, het is een openbaring voor mij dat wij in dit geval de situatie grotendeels identiek beoordelen: “ik sinds jaren vind, dat Wilders keihard op socialistische principes bestreden moet worden,” Dit denk ik jarenlang ook.

  Die twee, oh zo goed bedoelende heren, zijn on s een verklaring schuldig waarom toen de SP even zo groot als de PVV nu is, hebben alles op alles gedaan om de mogelijkheid tot regeringsdeelname van de SP dicht te sperren en zijn met de ultra-rechtse PVV in zee gegaan op het moment dat de laatste (bijna) alle beginselen van de SP heeft gestolen – op papier – want ze zijn met bedrog bezig.

  Nog het volgende Huib: PVV is nodig om te regeren maar zit dwars op aantal belangrijke punten zoals Europa, terwijl Mark bezig is Europa te hulp te schieten en het gaat alsmaar door. PVV is ook de slechtste ooit reclame voor Nederland.

  Wiegel sluit niet uit dat PvDA zou nodig zijn voor nader doorregeren, inbegrepen doorvoeren van zeer onpretiige bezuinigingen en in dit geval zou goed zijn dat de PvDA zich alvast naar het gewenste door VVD (rechts model) gaat omvormen.

  Ze weten dat ze vroeg of laat bij PvDA gaan ankloppen. De vraag is – is het huidige bestuur van PvDA in staat om profijt hiervan te maken?

Reacties zijn gesloten.