Wie financierde de campagne van Emmanuel Macron?

Nee, het was niet enkel via crowdfunding dat de Franse president Emmanuel Macron de nodige miljoenen bijeen kreeg om zijn campagne te bekostigen. (….)

De drijvende kracht achter de financiering van Macrons campagne was Christian Dargnat, de oud-directeur van BNP-Paribas Asset Managment. Vanaf april 2016 zette hij zich in om kapitaalkrachtigen in Frankrijk en daarbuiten achter de plannen van Macron te krijgen, en vooral, die plannen financieel te ondersteunen. Hij organiseerde ontmoetingen met potentiële schenkers, fundraising dinners en schreef zijn contacten aan. Dat legde Macron en de zijnen geen windeieren.

Vanaf de lente van 2016 schaart Dargnat ook een kring van gelijkgestemden rond zich die geld in het laatje moeten brengen voor Macron. Tot die kring behoren onder meer Emmanuel Miquel, risico-belegger bij Ardia. Ardia is een multinational die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van electronica en software. Eveneens betrokken, is de oude studievriend van Macron aan het HEC, Stanislas Guerini. Guerini is op dat moment directeur klantenrelaties bij de mulitional Elis. Elis is een cateringbedrijf dat linnen voorziet en reinigt voor grote hotels, horecazaken en bedrijven. Tot slot is er Cedric O. die directeur is van een fabriek die behoort tot de groep Safran. Safran is eveneens een multinational die vliegtuigmotoren en -onderdelen produceert maar ook actief is in de wapenindustrie.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be