Werkloosheid boven de 6 procent, met dank aan Rutte I

De werkloosheid in ons land loopt sneller op. In april zijn er volgens het CBS 24.000 mensen bijgekomen die zonder werk zitten en op zoek zijn naar een baan.

In totaal staan nu 489.000 mensen ingeschreven als werkzoekend. Dat is 6,2 procent van de beroepsbevolking, een maand eerder was dat 5,9 procent. De werkloosheid is sinds 2005 niet zo hoog geweest. (NOS)

Met dank aan een kabinet dat alleen maar aan bezuinigen denkt, terwijl iedere beginner die onderwezen wordt in economie weet, dat in geval van recessie, de overheid MOET! investeren. Dit investeren betekent dat de overheid geld uit moet geven om de economiemachine aan de gang te houden. Wat dit kabinet heeft gedaan en nog steeds wil doen, is spaken in het wiel steken. Door overal op te bezuinigen, stijgt de werkloosheid, want overheid schept minder werkgelegenheid; mensen raken vertrouwen in economie kwijt en gaan potten, dus niet uitgeven. Alles met dank aan dit kabinet.

Uit debat vanmiddag:

14.58 uur: CDA-leider Van Haersma Buma vraagt waarom de PvdA nu wil investeren en daarmee de 3-procentsnorm wil loslaten. ‘Het gaat nu niet meer om 3 procent, maar om 6 procent. 6 procent werkloosheid’, antwoordt Samsom. Volgens de PvdA-leider is het nu onverstandig om te hard te bezuinigen. (Volkskrant)

Kan hier alleen maar mee instemmen, te hard bezuinigen is nu erg onverstandig.

 

 

3 gedachten over “Werkloosheid boven de 6 procent, met dank aan Rutte I”

 1. Goede redenatie van Samsom.

  Rutte maakt nooit fouten want zijn beleid is het beleid van de grote kapitaal. Rutte is hier enkel om de wensen van de grote kapitaal te verwezenlijken in politiek handelen. Hij geeft geen ene moer om groei, beperken van werkloosheid, creëren van arbeidsplaatsen.

  Waar het hem om gaat is de winst van de aandeelhouders van de grote ondernemingen en verwijdering van de kleinschaligheid en duurzaamheid want die staan in de weg van die enorme financiële winsten.

  Rutte gedraagt zich als directeur van de Hedge-fund Holland.

 2. Rutte zit helemaal vast in zijn eigen gelijk en is totaal niet voor rede vatbaar, legt alles in zijn voordeel uit.

  Als Roemer stelt dat na de ontslaggolf bij de post er nu via een achteringang postbodes voor 3 euro per uur lopen te werken en hij krijgt dan als antwoord dat er niet zoveel post meer is omdat alles per e-mail gaat, tja, dan valt daar dus echt niet mee te lullen.

  Hopelijk gaan er bij veel mensen de oogkleppen vallen op 12 september.

 3. Nou Jan, ik hoop dat ze voor 12 september al vallen, dan is er nog hoop na 12 september.

Reacties zijn gesloten.