Werken wij om te leven of leven wij om te werken?

Vandaag zijn wij, Le Roi, in een filosofische bui, en dat zijn wij niet graag, politieke dieren als wij zijn. Het is de schuld van die twee neoliberale partijen namelijk GroenLinks en D66, en die moeten maar weer eens flink gaan sidderen en beven van angst voor ons dachten wij zo.
Dat GroenLinks neoliberaal is geworden weten we natuurlijk allemaal al lang, ook hier schreef Krapuul er al eens over.

Neoliberalen vinden dat “zij”, het werkvolk, maar moeten werken voor “wij”, de elite met de witte boorden.
“Wij” hebben immers poen zat, leuke banen, en graaien en snaaien er wel wat bij door malkander te helpen en bonussen toe te spelen.
Verder bezuinigen we wat af, maar natuurlijk niet op ons eigen volk.
“Wij” vinden ook, dat mensen niet zo moeten zeuren over doorwerken ná je 65-e, kapotgewerkt of niet, allemaal onzin, willen is kunnen, hup uit die luie stoel met je kromme rug en rheumahandjes.

Vandaar dat wij zo blij waren dat de FNV accoord ging met het plan om de AOW pas later in te laten gaan, weliswaar pas over een aantal jaren, maar soit, dat drukken we er met hulp van de VVD er wel eerder door. Voor A. Jongerius hebben we nog wel een leuke baan bij de werkgevers, als dank voor bewezen diensten. Commissariaatje bij de ING ofzo, hebben we W. Kok, FNV-actievoerder avant la lettre, ook zo blij mee gemaakt. Hij gaf zichzelf 200% salarisverhoging en een flinke bonus, werd door het plebs een beetje rot op gereageerd, maar we hebben hem geholpen hoor, kijk hier nog maar even .

Wat schetst onze verbazing vandaag? GroenLinks en D66 willen dat het eerder wordt ingevoerd. Dat is leuk! De linkse oppositie gaat lekker de hete kolen voor ons uit het vuur halen.
Zo hebben wij, de nette liberalen, die malle PVV niet eens meer nodig! Een meerderheid dankzij GroenLinks! Heerlijke tijden! Welkom thuis GroenLinks, D66 was al langer net als de VVD voor intelligente hervormingen, en GroenLinks heeft nu eindelijk het rechtse licht gezien. Alvast een voorschotje genomen op de aanstaande verkiezingen?

1 gedachte over “Werken wij om te leven of leven wij om te werken?”

Reacties zijn gesloten.