Wereldwijd de grenzen afschaffen nu het nog kan

Het wordt de hoogste tijd dat we gaan beseffen allen planeetbewoners te zijn en dat niemand het recht heeft om zich  een bepaald stuk van van deze aarde toe te eigenen en anderen de toegang tot dat omheinde gebied te ontzeggen. De wereld is niet van u of mij, van niemand of van ons allen echter wel. Zo simpel is het. Inmiddels hebben de rijke landen in de recente geschiedenis en langer geleden een enorme schuld, zowel materieel als immaterieel, opgebouwd. Gebombardeerd, leeggeroofd en uitgebuit werden hele continenten waarvan de inwoners nu terecht hun aandeel komen opeisen in de vorm van een leefbaar stukje aarde.

kamp_zeist_natodraadHet gaan delen, vooral van zogenaamde verworvenheden, er zit niets anders op en ik wil het ook niet anders, het is de enige uitweg uit de rampen die zich aan het voltrekken zijn. Wat een ellende. Allemaal mensen zoals u en ik, die ziekte, dood, honger en voortdurend de angst om vermoord te worden dagelijks tot zich moeten nemen.

Noem mij gerust een dromer, maar mag ik dan van u weten waarom een grenzenvrije wereld niet zou kunnen? Heeft u iets te verliezen? Geld of goederen wellicht? Denkt u deze bezittingen te kunnen verdedigen met de modernste wapens en door het vernietigen van andere mensen? Het plaatsen van hekken? Wilt u werkelijk op zo’n wereld leven?

Wereldwijde ontwapening, opzetten van infrastructuren voor gezondheidszorg, verdeling van water en andere voeding, de deuren wijd open zetten voor anderen waar ze ook vandaan komen. Laten we er toch alstublieft snel mee beginnen, de wereld heeft op alle gebieden ontspanning nodig. In plaats van het sluiten van de grenzen denk ik dat we ze juist open moeten zetten, overal, geen gebied uitgezonderd. Het is het proberen waard want de huidige toestand kan en mag niet langer duren.

1 gedachte over “Wereldwijd de grenzen afschaffen nu het nog kan”

  1. Pingback: Samenwerking van Camus, Orwell en Spinelli | Krapuul

Reacties zijn gesloten.