Wereldgeschiedenis is tegenwoordig schuldgevoel aan praten. Je moet het maar durven

Het volgende artikel.

Kolonialisme

De koloniale tijd is een gevoelig onderwerp in onze hedendaagse maatschappij. Kolonialisme wordt veelal geassocieerd met slavernij, onderdrukking en financiële uitbuiting. Eerlijk is eerlijk: dergelijke zaken kwamen voor gedurende de koloniale periode. Helaas worden dit soort aspecten tegenwoordig gebruikt om westerse jongeren een schuldgevoel aan te praten. Tot op de dag van vandaag trachten verschillende Caribische landen het slavernijverleden te gebruiken om daar een financieel slaatje uit te slaan.

Wat een walgelijk stuk tekst.

Men kan dan toch ook zeggen dat de Joden nu vanwege de holocaust een slaatje willen slaan uit de door rechts genoemde zieligheidsindustrie (niet blanken uit Afrika en elders). Het rechts-joodse deel wil overigens wel degelijk een slaatje hieruit slaan.

Maar de bottom line is dat je net als de holocaust niet ons slavenverleden even weg kan zetten als ‘jongeren een schuldgevoel aanpraten’ en als een onderdeel van een zieligheidsindustrie.

Kolonialisme was fout en is nog steeds fout. We vonden het toch ook niet fijn dat nazi-Duitsland hier de dienst uitmaakte? En over nazi’s gesproken. Dit kneuterlandje kon er ook wat van met de holocaust. Toch rechts tuig ? Dat is geen schuldgevoel, dat zijn gewoon keiharde feiten zoals de slag bij Waterloo en de ontdekking van Amerika!

Echt, het is wel ieder dag raak met die dode tak figuren.

En:

18 maart stemmen!!