Wegwezen, en snel, of ik sla je weg, oprotten, wegwezen brieste Ruud Kuin

Zozo, wat een strijd werd er gevoerd door Abvakabo-bestuurssecretaris Ruud Kuin. Afgelopen woensdag probeerde hij  te verhinderen dat bestuurder Gorrit Smit van vakbond Nu’91 meeliep in de demonstratie van thuishulpen van Sensire.

Smit liet zich echter niet intimideren en bleef de stoet, die voerde over de openbare weg, achterin volgen. “Wij hebben het sociaal plan bij Sensire getekend, maar dat wil niet zeggen dat we voor ontslag zijn”, verdedigde Smit. “Bovendien ben ik door de SP uitgenodigd om mee te lopen”.

Een week geleden gingen ruim honderd medewerkers uit Borculo in de Achterhoek over tot het bezetten van het hoofdkantoor van werkgever Sensire, dat 1.115 thuishulpen ontslag heeft aangezegd. Er zullen er velen volgen, u kunt immers verrotten als het aan dit bruine kabinetje ligt.

Het is ook daarom dat Lodewijk Asscher zich er niet mee wenst te bemoeien. Markt is Markt en verder wenst de overheid niets meer te doen:

Asscher legde woensdag in een Kamerbrief uit dat hij niet wil oordelen over de vergunning die uitkeringsinstantie UWV heeft verleend voor de ontslagen. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt twitterde gisteren dat hij die de opstelling van Asscher laf vindt en dat hij geen vertrouwen meer heeft in de minister.

Henk Krol mocht wel meelopen. De hete zomer is nog niet voorbij.

7 gedachten over “Wegwezen, en snel, of ik sla je weg, oprotten, wegwezen brieste Ruud Kuin”

 1. Gelijk had Ruud Kuin. Weg met dat die nepvakbond Unie91. Enorme blunder van de SP die onderkruipers überhaupt uit te nodigen.

 2. @1:

  Leuk hè?

  Het is flink bonje in de FNV en CNV en die hele boel.

  En een blunder van de SP? Welnee, die partij snapt al heel lang niet meer hoe het zit, als ze dat al ooit deed.

 3. Ik ben er al heel lang voor dat ABVA/KABO – samen met Bondgenoten – uit de koepel stapt. En het het CNV is nog nooit iets anders dan een zwik stakingsbrekers vgeweest. ‘Smoarge finen’ zoals mijn grootvader dat in kleurrijk Fries uitdrukte.

 4. Asscher is inderdaad laf. De thuiszorgers worden door ons belastingbetalers betaalt. Overheidsbeleid bepaalt de verslechteringen in de gezondheidszorg. De redenering dat het om een arbeidsconflict in de markt gaat, is je reinste kul.

 5. @4: “De thuiszorgers worden door ons belastingbetalers betaalt.”
  Nou, dat is ook nog maar zeer relatief tegenwoordig. Gemeenten worden geacht de taken die op hen af komen met de decentralisatie(s) te bekostigen vanuit het Gemeentefonds. Dat is idd. belastinggeld, maar er wordt zo’n 4,5 miljard op gekort. Bovendien is dat geld niet geoormerkt: hoeveel er naar zorg gaat, wordt aan het eigen inzicht van gemeenten overgelaten. Daar komt nog eens bij dat thuiszorg een aanbestedingsklus is.

  Anyway, door de nadruk te leggen op het feit dat het om belastinggeld gaat, snij je jezelf al gauw in de vingers. Dan haalt ome Asscher er toch gewoon nog een onsje vanaf, dan hebben wij lekker geen recht meer van spreken.

 6. @1
  Wat nu – wordt de bond die is voortgekomen uit de wilde verpleegstersstaking van 1991 nu plotseling voor onderkruipers uitgemaakt?

 7. @posities ingenomen in het verleden zijn geen garanties voor nu , of de toekomst NU91 heeft de FNV al lang rechts gepasseert .. best knap eigenlijk .. Ironies dat een door verplegers opgzette bond nu meestal wat de Engelsen “Scabs” noemen zijn …

Reacties zijn gesloten.