Wegkijken voor intellectueel minder bedeelden

testosteronbomFeiten, ze zijn soms lastig. Telegraaf en AD hebben een WOB-verzoek ingediend over het aantal misdrijven en zedenzaken in AZC’s. Naar nu blijkt waren er 55 aangiften van zedendelicten op 47.000 bewoners van AZC’s. Voor het gemak ronden we dat af naar 1 op 1.000. Landelijk waren er in 2013 volgens CBS 80.000 aangiften van zedendelicten. Op een bevolking van bijna 17 miljoen betekent dat ongeveer 5 op 1.000. Met andere woorden, onder Nederlanders zijn er gemiddeld vijf keer zoveel ‘testosteronbommen’ als onder asielzoekers. Het gaat natuurlijk om aangiften, niet om veroordelingen. Maar in het geval van asielzoekers vinden veel Nederlanders dat een aangifte voldoende bewijs is van een misdaad.

Ondertussen wordt er in Duitsland melding gemaakt dat veel van de aangiften van aanranding tijdens oudejaarsnacht verzonnen zijn. Allerlei fantastische voorstellingen van ontvoeringen en verkrachtingen van voornamelijk minderjarige meisjes door vluchtelingen en asielzoekers worden ijverig gedeeld op Facebook en Twitter. Vaak worden die begeleid door oproepen om naar een Pegida-demonstratie te komen of de wens dat Merkel opgehangen en verkracht moet worden. De politie heeft het er maar druk mee en klaagt dat dit ten koste gaat van serieuze zaken en de aandacht afleidt van de werkelijke slachtoffers van seksueel geweld. De eerste personen die zulke valse aangiften hebben gedaan zijn intussen aangeklaagd.

In Nederland is er een tegenovergestelde ontwikkeling aan de gang. De correspondent voor de NOS in Duitsland Jeroen Wollaars mocht gisteren bij het immens populaire ons-kent-ons-programma De Wereld Draait Door vertellen dat de Duitse (publieke) media politiek correct zijn en dat men de waarheid niet wil vertellen om extreemrechts niet in de kaart te spelen. Dat kwam volgens hem omdat Duitsland geen Fortuyn heeft gekend en het ontbreekt aan websites als GeenStijl en The Post Online. De tafelgasten en publiek reageerden enthousiast op de uitspraken van Wollaars. Eindelijk iemand die de waarheid wilde vertellen. Gelukkig kennen we in Nederland niet de journalistieke veelkleurigheid als in Duitsland.

Ondertussen worden burgerbijeenkomsten van gemeenten over geplande voorzieningen voor asielzoekers afgelast na bedreigingen en intimidaties en wordt de pers geweerd uit angst voor ongeregeldheden. Raadsleden en burgemeesters worden met de dood bedreigd, demonstranten tegen Wilders worden bedreigd, geïntimideerd en uitgescholden onder het toeziend oog van de ordediensten. In Nederland wordt een extremist gezien als representatief voor de groep die hij zegt te vertegenwoordigen, tenminste, als het niet om een ‘echte’ Nederlander gaat. Een ‘echte’ Nederlander daarentegen kan helemaal geen extremist zijn. Als die bedreigt of zelfs dreigt met verkrachting, geweld en moord is dat een normale reactie van een bezorgde burger, niet iets om je verder druk over te maken.

Naschrift 2 februari 2016
In het bovenstaande artikel wordt genoemd dat er jaarlijks 80.000 aangiften zijn van seksueel geweld. Dat is niet correct. In 2013 waren er formeel 8.000 aangiften. Volgens het CBS wordt slechts 11% van de incidenten gemeld en van slechts 3% aangifte gedaan.

Er zijn in Nederland volgens het Centrum Seksueel Geweld jaarlijks naar schatting 100.000 incidenten. Het WODC noemt dat 40% van alle vrouwen in Nederland te maken heeft gehad met een vorm van seksueel geweld, waarvan 80-90% van de daders familie of bekenden zijn van het slachtoffer.

De 55 incidenten die door het COA zijn geregistreerd zijn harde cijfers. Daarbij moet worden opgemerkt dat bij het COA letterlijk alles wordt geregistreerd, i.t.t. incidenten in heel Nederland, waarvan het merendeel dus niet wordt geregistreerd.

Blijft dat het aantal seksuele delicten in Nederland in verhouding hoger is dan het aantal seksuele delicten in AZC’s. Wat ook blijft is dat Nederlanders de cijfers over seksueel wangedrag van de eigen bevolking minder serieus nemen dan die van immigranten, asielzoekers of allochtonen.

2 gedachten over “Wegkijken voor intellectueel minder bedeelden”

  1. Pingback: Kans op testosteronbom Hollandsche makelij 1455 keer groter | Krapuul

  2. Pingback: Reactie op Hollandsche testosteronbommen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.