Weer hoofdrol politie bij Pegida-protest

De extreem-rechtse activisten van Pegida waren vandaag weer op de been. Zo’n 45 fascisten demonstreerden in het centrum van Den Haag tegen de islam en vluchtelingen. Leider Edwin Wagensveld vertelde aan het begin trots dat hij in Bulgarije, Sicilië en Calais was geweest en daardoor als enige echt kennis van zaken had over het “schoftvolk” (zo noemde hij islamitische vluchtelingen) dat naar Europa komt.

Zijn kameradin Tatjana Festerling hield weer een lange Engelse toespraak vol extreem-rechtse conspiracy. De aanwezigen toonden grappig genoeg nauwelijks interesse in haar fascistische fantasieën over 1,5 miljard moslims die de wereld willen overheersen via onder meer migratie en hoge geboortecijfers. Ze vertelt dan ook iedere demonstratie identiek hetzelfde verhaal. De Europese ‘beschaving’ zou volgens haar onder vuur liggen. De moslims hebben geen cultuur of religie, maar ze zijn wel actief en vitaal, ze hebben de wil tot heerschappij.

En ondertussen zouden ‘wij’ teveel blijven hangen in humanisme en fatsoenlijkheid. Het is een geactualiseerde versie van de litanie over de ondergang van het Europese avondland door de barbaarse horden, zoals die we kennen uit de nazi-kringen van het interbellum. Europa moet weer echte mannen gaan voortbrengen en oorlogen voeren, was toen de conclusie. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak