De wederopstanding van De Burger

ik_hou_van_PVV-discipelenVoormalig politiek vriend van Mark Rutte gaat met twee benen vooruit er in.
De leider van een ringetje discipelen en bankjesroffelaars weet als geen ander te schrijven in een taal die ‘De Burger’ aanspreekt.

In tien maanden tijd werd voor 16 miljard aan nieuwe belastingen aangekondigd. De middenklasse incasseert de klappen. De hardwerkende Nederlander betaalt het gelag. Hij wordt uitgeknepen als een citroen. Volgens het CPB kreeg, op Griekenland na, de koopkracht nergens zo’n harde klap als in Nederland.

In zijn artikel lijkt hij zijn geliefde kompaan van weleer hard onderuit te halen, maar niet zo hard dat er van een volgende samenwerking geen sprake zou kunnen zijn. Eerder is het een aai over het bolleke van Markio Rutte en een sneer naar het windvaangedrag van de Minister President van alle Nederlanders die in 2009 nog goedlachs beweerde: ‘Belastingen zijn gif voor de economie, belastingen zijn slecht voor de werkgelegenheid in Nederland’ maar nu met kabinetje Rutte2 kampioen lastenverzwaring via de belasting is geworden.

Wilders zou Wilders niet zijn als hij niet vervalt in aandragen van uitgekauwde ‘oplossingen’

Miljarden wegsnijden op ontwikkelingshulp en snijden in politiek-correcte subsidies zoals het duurzaamheidsgeneuzel, de multikul, de EU, en andere groene en linkse hobby’s.

Maar deze keer wordt Wilders niet gehinderd door een onbeleefde talkshow vedette en kan hij vrijuit dat schrijven wat ‘De Burger’ graag wil lezen.

De Partij voor de Vrijheid is vandaag de enige partij in Nederland die vasthoudt aan twee principes. Ten eerste is het niet meer dan rechtvaardig dat het geld van de burger zoveel mogelijk bij de burger blijft omdat hij – en niet de staat – er keihard voor gewerkt heeft. Ten tweede is het ook voor de samenleving het beste als het geld zoveel mogelijk bij de burger blijft omdat dit de economische groei stimuleert.

Wilders die in de Volkskrant al wat langer ruimte heeft om zijn standpunten onder het voetlicht brengen maakt wel een punt. Het beleid van dit kabinet heeft geen draagvlak onder ‘De Burger’ of ‘Het Volk’. Niks nieuws voor de lezer van deze site en voor de vereniging van peilers der Lage Landen.

Ook bij de wereldvreemden in de Tweede en Eerste Kamer komt langzaam het besef dat dit Kabinet een tweede loserkabinet voor Mark Rutte is. Hoe lang duurt het nog voordat de PvdA beseft dat voortgaan de strop betekent voor minstens de helft van de eigen Kamerleden? Blijft de partij wachten tot de Gemeenteverkiezingen? Om dan met een nieuwe lijsttrekker het gevecht aan te gaan om de gunst van de kiezer en de portemonnee van de Kamerleden.

PvdA hard onderuit bij volgende verkiezingen
pVDa

De PvdA is allang niet meer een partij die zich socialistisch en sociaal kan noemen. Eerder zorgen met name Samsom, Asscher en Dijsselbloem voor een meer zogenaamd pragmatisch neo-liberale koers. (Lees: regeringsgeil) Een ToenLinks scenario ligt voor de hand. De kiezer en vooral de strategische kiezers van 12 sept 2012 laten ToenPartij van de Arbeid vallen als een baksteen. Dan blijft er voor de teleurgestelde en boze kiezer alleen de SP, de PVV, 50plus en de windvanende VVd onder lijsttrekker Zijlstra over. Een optie die Geert Wilders en zijn trouwe discipelen wel eens heel goed kan uitkomen.

17 gedachten over “De wederopstanding van De Burger”

 1. Laat Wilders maar aan de macht. Ik heb zo langzaam het idee, dat dat de enige manier is om die kerel eindelijk eens languit op z’n bek te laten gaan. Anders dan KEIHARD boe-roepen van achter de zijlijn kan hij niet, ook niet als hij regeren mag.
  Bovendien geeft een rechts-extreemrechts kabinet de huidige “linkse” partijen de gelegenheid zich weer duidelijk naar links te orienteren.

 2. Martin Bosma als Minister van Buitenlandse zaken. Dion Graus als minister van Sociale zaken. Fleur Agema uiteraard op VWS.

 3. Stel je voor dat heer Bemmel op defensie komt………oh nee, die is er al uitgetrapt door zijn leermeester en staat in de wei te blaten.

  Lucassen dan maar op defensie……………oh nee, die kunnen ze niet vinden in Pattaya Thailand.

  Kortenoeven op defensie…………oh nee, die staat naast heer Bemmel te blaten in de wei

  Dan toch maar Hernandez…………..oh nee, die hadden ze ze juist bij de krijgsmacht geloosd als overbodige ballast.

  pffff wordt nog moeilijk om een kabinet samen te stellen en ons prachtig Nederland uit het Ruttiaans moeras te trekken.

 4. Maar ik blijf positief, de PVV discipelen kunnen al na drie jaar oefenen keurig in de maat roffelen dus er is hoop op uitbreiding van de Jostiband.

 5. “De PvdA is allang niet meer een partij die zich socialistisch en sociaal kan noemen. (…) Een ToenLinks scenario ligt voor de hand.”

  Een juiste analyse. Vooral die quasi Neurenberger wetten van Asscher zijn symbolisch voor de teloorgang van het sociale gedachtegoed.

  Helaas gaat een groot deel van de ontevredenen naar protestpartijtjes die afsplitsingen van de VVD zijn, zoals de PVV en 50plus.

 6. In het regime Wilders wordt Elma Drayer minister van propaganda. Fleur Agema Oberinspektor van de ‘Tuigdorpen’ (lees: concentratiekampen). Neerlands nationasle huilbaby Lodewijkje huilie huilie Asscher met dezelfde hobby als Wilhelm Stuckart en Jacobus Lambertus Lenz wordt Minister voor Etnische Zaken.

 7. @10, Paul Witteman woorvoerder namens ‘der Führer’ en Jeroen Pauw ‘persvoorlichter’ op het Ministerie voor Etnische Registratie en Deportatie.

 8. Ik blijf positief over kabinet Wilders1
  Wij, altijd kritische volgers van de vaderlandse politiek staan niet afwijzend tegenover een kabinet onder leiding van verlosser/oplosser Wilders en zijn discipelen.

  We noemen spontaan de volgende specialisten gevonden die bij de PVV aanwezig zijn.

  Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa);
  Martin Bosma
  Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW);
  Dion Graus
  Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ);
  Fred Teeven (overgelopen van de VVd)
  Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS);
  Fleur Agema

  Blijkbaar zien wij bij de PVV op voorhand niemand voor onderstaande ministeries terwijl de partij toch excellente woordvoerders voor de diverse disciplines.

  Ministerie van Algemene Zaken (AZ);
  Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK);
  Ministerie van Defensie;
  Ministerie van Economische Zaken (EZ);
  Ministerie van Financiën;
  Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM);
  Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW);

  Daarnaast zien wij een uitbreiding van het aantal Ministeries als verantwoord gezien de kwaliteiten van de bovengenoemde mensen in de reacties hierboven en uiteraard vanwege de loodzware klus om ons prachtig Nederland uit de Ruttiaanse crisis te trekken na het rampzalige beleid van kabinetje Rutte2

 9. Het beste zou zijn idd dat Wilders de macht krijgt.

  Net als met die luchtbel van kruideniers die we LPF noemden gaat dat volkomen fout.

  Geef de VVD en de PVV maar Carte Blanche.

  Dat is de enige genezing van dit kwaad dat Nederland heeft getroffen.

  Liever NSB dan SP roept men in feite. Nou laat ze het maar voelen. Het hart van de Nederlander is niet dat rode kloppende ding in de borst maar die Lederen zak met rits in de binnenzak.

 10. uit angst stemden ze PvdA en VVd en alles wat ze hoopten te vermyden kregen ze.
  langzaam maar zeker komen we op internationaal europeesch nivo (zie cyprus,portugal en griekenland)

  En Roemer werd voor rotte vis uitgemaakt omdat ie zei geen probleem in 4% tekort te zien als ie daarmee investeert en uit de crisis komt.

  Maar wat zou er gebeuren als Wilders echt de grootste wordt ( ik kan nog altyd emigreren)

 11. @14 Ik denk toch dat doodzwijgen beter werkt, zoals je momenteel al wat merkt. Ze moeten steeds idioter doen om nog wat aandacht te krijgen bij de PVV, Wilders begint steeds hysterischer te worden, met zijn *proest* ‘verzet’ bijvoorbeeld..

 12. @13 De PVV pleit al jaren voor een flink slankere overheid. Behalve Defensie kunnen alle ministeries opgeheven worden. Of samengevoegd. Binnenlandse zaken kan onder Veiligheid en Justitie, Economische Zaken bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Algemene Zaken doet de premier zelf. Infrastructuur, Onderwijs en Wetenschap worden door De Markt geregeld en Milieu en Cultuur bestaan sowieso niet.
  Dus nog een goede kandidaat voor Defensie en ons Wilders I is rond.

Reacties zijn gesloten.