Website Trump na een maand alweer offline

De met veel bombarie gelanceerde website van Donald Trump is na een maand alweer offline gehaald. De reden: niemand had er enige belangstelling voor.

Volgens Trump moest de website een ‘een baken van vrijheid’ (beacon of freedom) worden, maar buiten het GOP/Tea Party plebs, hebben de meeste Amerikanen het inmiddels wel gezien met Trump. De site trok amper bezoekers en moest het zelfs afleggen tegen de kooksite Delish.

Volgens Trump’s woordvoerder Jason Miller overweegt Trump nu de óverstap naar een ander sociaal medium. Het is niet duidelijk op welk medium Miller doelt. Trump is verbannen van Twitter en Facebook en Twitteralternatieven gab en Parler zijn niet meer dan een slap aftreksel van het origineel. Ter vergelijking: Twitter heeft 186 miljoen gebruikers die dagelijks tenminste één tweet plaatsen, gab niet meer dan 100.000.

Al eerder werd aangekondigd dat Trump binnenkort weer begint met zijn massameetings. Die waren in het verleden mede zo succesvol omdat ze breed gedeeld werden op Twitter en daar de nodige ophef veroorzaakten (ook de Trumphaters leverden daar overigens een bijdrage aan).

Bron: de Guardian

Uitgelichte afbeelding: Photo by Dave Lowe on Unsplash