Waterdicht onderzoek in Noord-Brabant levert miljoenen aan fraudegelden op (maar niet heus)

Kosten, moeite noch inbreuken op de privésfeer worden bespaard om te kijken of mensen met een uitkering – voorzover niet aan de dwangarbeid gezet – te pakken zijn op iets wat aanleiding geeft de uitkering stop te zetten.
In de gemeenten Cuijk, Grave en Mill in Noord-Brabant zijn 492 huishoudens gescreend op waterverbruik in de operatie “Waterproof”. Dit leverde maar liefst een (1) stopzetting van een uitkering op en een (1) verlaging. Tegen een (1) huishouden loopt nog een onderzoek, wat dat ook moge inhouden.

Bij één klant was weliswaar sprake van een zeer laag waterverbruik, maar niet van fraude. De betrokkene was ernstig aan het vervuilen en is inmiddels onder hoede gebracht van Bemoeizorg Brabant Noordoost en de GGD.

Klant. Het is niet duidelijk of hier een afnemer m/v van de producten en diensten van “Brabant Water” bedoeld wordt of van een zogeheten sociale dienst.
Maar in dit geval wordt dan weer de Bemoeizorg op je losgelaten.

Enorme vangsten die een uitgebreid onderzoek uiteraard meer dan wettigen.

3 gedachten over “Waterdicht onderzoek in Noord-Brabant levert miljoenen aan fraudegelden op (maar niet heus)”

  1. Binnenkort de slimme water- en gasmeters die automatisch het verbruik doorgeven. De gegevens van de inmiddels geprivatiseerde bedrijven worden dan bij verdachte afwijkingen direct doorgestuurd naar de bewapende BOA’s van G4S die uw deur in komen trappen om eens poolshoogte te nemen.

    Ach, maakt u zich niet druk, heeft u soms iets te verbergen?

Reacties zijn gesloten.