Wat weten we acht dagen na de incidenten in Keulen?

Dit artikel bevat zo veel mogelijk feiten die bevestigd werden door de autoriteiten en de politie. In het andere geval hebben we de bron vermeld.

In totaal hebben 170 mensen klacht ingediend na de incidentrijke oudejaarsavond in Keulen. In 117 gevallen geven de slachtoffers aan seksueel lastiggevallen te zijn. In twee gevallen gaat het om verkrachting. Minstens vijftig slachtoffers werden ook bestolen.

Het aantal meldingen van aanranding is gegroeid. Dat heeft, volgens een woordvoerder van de politie, te maken met de manier van ondervragen. “Een tik op de bil werd aanvankelijk niet als erg beschouwd. Dat is er pas bij verdere navraag uitgekomen”, aldus de woordvoerder.

De politie heeft een groep van 80 agenten vrijgemaakt om het onderzoek te voeren. Zij bestuderen de getuigenissen en bekijken honderden uren beeldmateriaal van verschillende bewakingscamera’s.

De bondspolitie kon ondertussen 31 verdachten identificeren, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Onder hen zijn 18 asielzoekers. De nationaliteit van de 31 verdachten werd ook vrijgegeven. Het gaat om negen Algerijnen, acht Marokkanen, vijf Iraniërs, vier Syriërs, één Irakees, één Serviër, één Amerikaan en twee Duitsers.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Wat weten we acht dagen na de incidenten in Keulen?”

  1. Pingback: Feiten onder druk gezet over vermeende aanrandingen in Keulen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.