Wat waarheden en onwaarheden over PVV-guldenverhaal

Is de gulden de redding van de Nederlandse economie? Betalen we ons scheel aan die zuidelijke Europese landen? Nee en nee. Het halleluja verhaal van de PVV heeft een hoog sprookjesgehalte van opa vertelt over vroeger toen alles beter was.

Zoals we gewend zijn van de PVV maken ze van halve waarheden hele grote waarheden die sommigen ook nog gaan geloven. PVV wordt niet gehinderd door enige kennis van zaken, dat eurosceptische bureau ook niet trouwens.

4 gedachten over “Wat waarheden en onwaarheden over PVV-guldenverhaal”

  1. Het is een sneue poging om de per Pévévé rabiaatrechts dom gehouden Henken & Inritten te laten geloven dat `links’ hen de gulden onstolen heeft, de munt waarmee reactionair-tokkisch gepeupel zich een kwartje kon voelen als het slechts voor een dubbeltje was verwekt bij een of andere temeier.

  2. Tja.. ik wil toch even opmerken dat de politici die nu roepen dat zonder de euro de ‘stabiliteit’ op het spel staat (we krijgen dan oorlog of hadden dat al gehad), op mij het effect hebben dat ik de conclusie trek dat er blijkbaar weinig echte goede argumenten voor de euro zijn. Ik vind dat een slechte kaart om te spelen..

  3. #2 Lex. Zeker. Weinig goede argumenten voor de Euro. Ook de SP was tegen euro, heb er nog mede tegen gedemonstreerd op de Dam. Maar die hoor je toch ook niet mutsen over dat gulden & knaak zonodig weer terug moeten? Het gaat gewoon om populistisch-vulgair kond doen van eigen miswrocht ego van de geestelijk Lijder van de PVV.
    http://www.freebits.nl/images/644gulden.jpg

  4. Er zijn mensen, en overigens niet alleen PVV stemmers, die denken dat als de Euro voor de gulden wordt ingewisseld er alleen een guldenteken voor wordt gezet en verder niets. Ik denk dat de PVV en het door hun ingehuurde bureau ook die mening zijn toegedaan anders kan ik nooit verklaren waar de grote z.g. winst vandaan komt.

Reacties zijn gesloten.