Wat is de parodie en wat niet?

Deze video is ontleend aan The Guardian, van huis uit liberaal in de Engelse zin, zeker niet per se anti-Labour. Bedenk: zolang ze in de oppositie zaten stonden de Liberalen in Groot-Brittannië links van Labour de afgelopen decennia. En voor hun verraad in de coalitie zijn ze dan ook daverend afgestraft. Door zoiets vaags als “kiezers”.

Als dit nog een grap zou kunnen zijn (ik vrees van niet) dan is dit commentaar het zeker niet.

We weten nu dat de kandidaat van Labour in Oldham West een grotere overwinning heeft behaald dan de overleden vorige kandidaat. Voor de zekerheid: het kersverse Lagerhuislid Jim McMahon is ook tegen het bombarderen van Syrië.

Is het nu zo raar dat ik in eerste instantie niet doorhad met de Engelse/Britse Speld of Onion van doen te hebben toen ik commentaren als deze las:

Sun columnist Ron Liddle explained that Labour hadn’t really won at all, as getting the most votes in a democratic election was no guarantee of fairness, and proved his point with examples from history including Hitler, Stalin, and, confusingly, ABBA’s 1974 Eurovision Song Contest hit “Waterloo”.

En:

Meanwhile, Nigel ‘Man that time forgot’ Farage was making a convincing case why the Oldham election was unfair to his voters. Apparently, the local preference for postal voting discriminated against UKIP supporters, because they “can’t work out how to use stamps.”

Dit gevoegd bij de manier waarop “Europa” heeft gereageerd op de overwinning van Syriza in Griekenland.
Goed, “Harold” in plaats van “Herald” – dat had een waarschuwing kunnen zijn.