Wat hebben christelijke partijen met éénverdieners?

large_481182De christelijke oppositiepartijen CDA, ChristenUnie en SGP werken achter de schermen aan een belastingdeal met het kabinet waarbij hun wens van meer belastingvoordeel voor eenverdienersgezinnen deels overeind blijft. (NOS)

Christelijke partijen willen geld cq voordelen weghalen bij tweeverdiener gezinnen. Het hele concept van één- en tweeverdiener gezinnen begrijp ik niet goed. Hoezo moet dat bestreden worden? Of is het de christelijke gedachte dat gezinnen een moeder thuis horen te hebben en een vader aan het werk? Mij lijkt het voor kleine kinderen ook ideaal als een van de ouders thuis is, maar helaas is dat tegenwoordig een utopie. Ik ken genoeg jonge gezinnen waar beide ouders moeten werken om rond te komen. Ik zou het heel fijn vinden als deze christelijke (mannenbroeders) hier iets aan zouden doen. Dat als een moeder of vader thuis zou willen blijven bij de kinderen, dit mogelijk zou zijn. Dat ze niet genoodzaakt zijn om diverse baantjes te nemen om rond te komen.

Uit de media lijkt het alsof de christelijke partijen tweeverdieners een beetje een naar soort vinden. Daar moet geld weggehaald worden voor de éénverdieners. Zijn de éénverdieners dan zieliger dan sappelende tweeverdieners? Niet alle tweeverdieners zijn goed verdienende grachtengordel types. En een éénverdiener kan ook CEO van een groot bedrijf zijn en een giga inkomen hebben. Ik vind de tweedeling stigmatiserend en niet van deze tijd.

Ze zouden beter kunnen strijden voor een beter inkomen voor mensen met een laag inkomen, ongeacht gezinssamenstelling. Maar dat kunnen ze blijkbaar niet, ze moeten de zielige kaart spelen van de hardwerkende vader, van de bloedjes van kinderen. Ze willen dolgraag de aanrechtsubsidie verhogen. Alle vrouwen thuis. Helaas, dat is in de huidige tijd voor heel veel stellen, die dat best zouden willen, niet weggelegd. Die moeten samen werken. Gaat iemand daar ooit iets aan doen?