“Wat een kut land!”

Elke dag loop ik een rondje hier door het dorpje. Ik zit op dit moment in Griekenland, een klein vissersdorpje zo’n 50 kilometer ten noorden van Larisa. Een rustig rondje door het dorpje kalmeert mij van al het nieuws uit Nederland dat ik regelmatig lees. Ze laten mij steeds vaker de indruk dat ik echt in een kut land woon. Vergeef mij mijn taalgebruik, de frustratie zit al hoog.
Ik zit op een terrasje, drink een Gin-tonic voor ik weer verder ga lopen. Normaal zijn hier nooit andere Nederlanders dan ik en mijn familie. Nu wel. Een BMW met Nederlands kenteken rijdt door het dorp. En blijkbaar zitten zij nu even verderop op hetzelfde terrasje. Ook zij lijken Nederland te willen ontvluchten. Zo hoor ik ze ook praten. “Wat een kut land!” valt samen met woorden als “Nederland”, “Rutte”, “Wilders-hoofd” en ga zo maar door.
Eigenlijk zijn dit de mensen waarom ik Nederland zo bagger vind, in het buitenland klagen en kreunen over alles wat Nederland is, onderling. Naar buiten toe alleen maar positief zijn. Is dat een trend? Want in dat geval vind ik Nederland nu een top land.

4 gedachten over ““Wat een kut land!””

 1. @ Adreï. Naar buiten toe alleen maar positief zijn. Is dat een trend?

  Ja, dat lijkt inderdaad een trend als ik zo om me heen kijk. Vooral aangestuurd vanuit het het linker hoger opgeleide kamp, wat je merkt op werkkring, op verenigingsleven, op feestjes.

  Heel Amerikaans, alsof iedereen zo’n positief tienstappenplan boekje van buiten heeft geleerd op training & therapie.
  Doorgeschoten politieke correctheid. Daarom is de oppositie ook zo monddood, iedereen is bang om als negatieveling over te komen als er problemen moeten worden aangezwengeld.
  Zo houdt men elkaar correct voor de gek. Het zijn harde tijden voor mensen die zichzelf willen blijven en in sociale verkeer de zaken niet mooier voorstellen dan ze zijn, en die opbouwende kritiek op elkaar durven uiten.

 2. @ Jacqueline Wouters: Dankje! Gaat zeker goed komen, hierna weer terug naar Roemenië voor ongeveer 4 weken! Genieten!
  @ Abdul Alhazred: Linker? Laten we niet overdrijven, de grootste zeikerds zijn de VVD’ers die ik tegen kom, ja links kan ook zeuren maar negen van de tien keer gefundeerd. Ze plaatsen de goede vragen en “klagen” waar reële klaagzang mogelijk is.

 3. Menselijk gedrag is steeds hetzelfde overal.
  In het verleden was het ook niet gebruikelijk dat mensen in de voormalige Oostblok openlijk gingen klagen.

  Je moet gewoon op het oppervlak altijd (propagandistisch) positief blijven.

 4. En dat vind ik ook van nederland,wat een pleuriszooi bah,je mag hier alleen maar betalen en nog eens betalen,ik woon in een huurhuis rijd dan ook een otootje ,onze vaste lasten zijn dan per maand,1500 euro,daar komen we al tekort ,ik als vrouw zit in de ziektewet krijg je maar fuck 70 procent 100 euro per week,daar moeten we per week dan van eten,daar moeten vaak ook nog rekeningen van af zoals dela ,water,vaak hebben we dan maar 50 euro per week,terwijl niet eens schulden hebben of zo,wij hebben dus samen zon 2000 euro per maand en kunnen helemaal niets geen een een tientje om op het trras te zitten,we zitten altijd maar thuis,klote land ,en ik zeg het is zwarr moeielijk om uit de schulden te blijven.

  noot redactie: als kennismakingsaanbieding voor deze éne keer omgezet van ALLEMAAL HOOFDLETTERS naar iets prettiger leesbaars, maar volgende keer écht zelf doen, OK?

Reacties zijn gesloten.