“Wat doet dat tuig hier?” Een Bossche christen over vluchtelingen

Onder de dekmantel van “veiligheid” gaat werkelijk de grootst mogelijke vuiligheid schuil.
Nu wordt bericht over hoe Syrische vluchtelingen zijn geweerd uit een lichtprocessie in Den Bosch op 23 december. De organisator van de processie – blijkbaar geen Diepgevoelde Eeuwenoude Traditie waar “ze” van af moeten blijven -, zekere Nol Roos, wilde die mensen er niet bij hebben. Zestig Eritrese christenen mochten wel meedoen.

Roos hoorde pas daags voor de tocht over het meelopen van de groep vluchteling[en]. Hij is tevens fractievoorzitter van de Bossche Volkspartij, een partij die zich fel verzet tegen de komst van een permanent azc in Den Bosch. Concrete aanwijzingen voor veiligheidsproblemen waren er niet, zo erkent Roos. “Maar wat als een vluchteling de processie toch wil verstoren? Of een Bosschenaar meeloopt die roept: wat doet dat tuig hier? Daar wil ik de verantwoordelijkheid niet voor dragen. Als er een rel zou komen, was er maar één koppeltje stadstoezicht.”

Ik zou graag de foto van de huichelkoppen vooraan die processie, inclusief die Roos, willen meenemen, maar dat zal niet gaan. Kijk en huiver.

Voor de lieve vrede, vermoed ik, hebben de pastoors die de Syriërs er bij wilden betrekken, deze Roos maar niet verteld dat Syrië deel uitmaakt van de wereld waar het christendom is ontstaan.

1 gedachte over ““Wat doet dat tuig hier?” Een Bossche christen over vluchtelingen”

  1. Pingback: Smerige hetze van AZC-Alert Den Bosch | Krapuul

Reacties zijn gesloten.