Wanneer werd Mitch Henriquez gewurgd?

“Night at the Park” is het soort festival waar ik voor geen geld (en dat vragen ze er voor) naar toe zou gaan. De Dijk, Duran Duran, een bandje dat ABBA naspeelt alsof ABBA zelf niet erg genoeg was. En dan UB40. Ooit verrassend en vernieuwend, maar dan hebben we het over 1980. Presentator: Erik de Zwart. Say no mooooore…
Ooit waren er gratis festivals in het Haagse Zuiderpark. Ik heb Curtis Mayfield vanuit de verte mogen gadeslaan. Ja, dat waren tijden.

Mitch Henriquez kwam voor UB40, en vermoedelijk niet voor Duran Duran die de avond afsloot op 27 juni, te beginnen om 21.45u. Het is nog licht als hij het festivalterrein denkt te verlaten. Het kan tegen tienen lopen, het is midzomer.
Hij wordt gewurgd. Hij wordt in een overvalwagen gegooid, bewegingloos, waarschijnlijk al klinisch dood.
Het ziekenhuis waar hij niet zomaar naartoe gereden is – alle kletspraatjes verdoezelen het, zeker de eerste verklaringen van het OM over onwel worden en pogingen tot reanimatie – constateert “op zondag 28 juni” zijn overlijden.
Hoe ver na middernacht zal dit geweest zijn? Waarschijnlijk niet lang.

En dan, het “wapenbezit”. Je hoeft niet eens over Zuidamerikaans machismo te beginnen, iedereen kent de grap van Mae West. “Ik heb altijd een gun bij mij”. En hoe reageren smerissen die dit horen hier op?

Geen “dagbladjournalist” die de vraag stelt. Bij dezen alsnog.