Wallage hekelt formatieproces

Kijk wat een boevenkop

Weet u nog dat de heer Wilders Obama met Chaimberlain vergeleek? gna gna gna . Ondertussen tussen mag hij van CDA en VVD dit blijven roepen. Want dat is gedogen. Alleen zullen de VVD en het CDA een oogje toe knijpen. Wilders mag zijn eigen ding doen. De gedoogde partijen houden hem zoet door hem een gedoogakkoord te laten tekenen.

Volgens de oud-burgemeester van Groningen en PvdA-prominent heeft die opstelling ertoe geleid dat VVD en CDA ‘onevenredig en buitensporig’ hebben toegegeven aan de programmapunten van Wilders. Wallage noemt het onderhandelingsresultaat ‘een reeks van buigingen naar een zorgelijk sentiment. Ik vind het een levensgevaarlijke ontwikkeling.’ Volgens hem begaan Rutte en Verhagen een denkfout door met Wilders in zee te gaan. ‘Vrij naar Sir Winston Churchill denken ze dat als je de krokodil maar genoeg te eten geeft, hij jou als laatste zal verslinden. Maar het is niet in het belang van Wilders dat Rutte een succesvolle premier wordt. Hij wil namelijk zelf premier worden.’ (FD)

Maar is het dan niet zo dat Rutte en Verhagen de moderne Churchill en Chaimberlain zijn? Met de Grote blonde leider die ze gedogen. Het vredesverdrag is getekend. Het is nu alleen nog maar wachten op de onverwachte invasie.

6 gedachten over “Wallage hekelt formatieproces”

  1. Als Wilders zou denken zelf Premier te worden, dat zou in wezen betekenen dat hij veronderstelt dat Nederland vooral door xenofoben bewolkt is die allemaal op hem straks zullen gaan stemmen.

    Nou dat lijkt me iets overdreven, waar o.a. Krapuul.nl ook het bewijs voor is.

  2. Wallage pleit voor een terugkeer naar de oorspronkelijke waarden van de sociaaldemocratie en roept op tot zelfvertrouwen. ‘We hebben te lang met een bord op ons hoofd gelopen met daarop: “Weg met ons”.’

    Marx gaf in “Kritiek op het program van Gotha” al aan dat het Sociaal Democraten aan ” kernwaarden ” ontbreekt en dat was in 1875 , volgens mij is een kernwaarde on-onderhandelbaar .. En voor de oprichters van de PvdA waren zelfs die al behoorlijk verdunde en zwalkende “kernwaarden ” van de Sociaal Democratie nog te “heftig ” vandaar dat ze de Sociaal Democratische Arbeiders Partij omvormde in ” Partij van (niet voor) de Arbeid …

    Ik zou trouwens wel eens wat concrete punten van PvdA “weg met ons ” gedrag willen horen van deze Pluchezitter … Weg met onze idealen hebben we genoeg van de PvdA gezien , kijk maar naar het door de huidige fractievoorzitter opgestarte vreemdelingen(haat)beleid

  3. Wat je Rutte ook kunt verwijten, hij maakt niet de indruk aan de drank te zijn, zoals Churchill. Misschien zou hij er van opknappen. En of hij kan schilderen?

Reacties zijn gesloten.