Waarom vieren we Nieuwjaar eigenlijk in januari?

Niets met politiek deze keer, of toch misschien wel? Ik weet het niet, maar volgens mij werden dit soort maatregelen nooit zonder politieke reden genomen. Ik vond het heel erg leuk om het weer eens zo op een rijtje te zien.

De kater van Oud en Nieuw is ondertussen weer uitgeslapen. Maar de vraag blijft: waarom vieren we het begin van een nieuw jaar eigenlijk op 1 januari? Een korte geschiedenis van ons kalendersysteem aan het begin van 2012. (NRC)

 

1 gedachte over “Waarom vieren we Nieuwjaar eigenlijk in januari?”

  1. Ik heb in ieder geval überhaupt al grote twijfels gehad over er wel ooit eeuwwisselingen hebben plaatsgevonden.
    Men beweert wel dat dat 12 jaar geleden zo was, maar uit niets blijkt dat dat ook inderdaad is gebeurd. Volgens mij is het gewoon een aanname.

Reacties zijn gesloten.