Waarom mogen kinderen zich niet meer vervelen?

Toegegeven, er moet een bruggetje gemaakt worden naar het stuk van de link. Dat stukje gaat over kinderen naar buiten krijgen en in beweging krijgen. Ik denk dat er meer aan ten grondslag ligt.Bij de ene groep ouders is het zo betrokken willen zijn bij hun kinderen en ze het zo naar de zin maken, dat er geen tijd meer is voor ze om te vervelen. De andere groep hangt voor de flatscreen en boeit het echt niet dat hun kroost de hele dag meehangt voor flatscreen of pc. Doen ze zelf ook.

Voor wat de eerste groep betreft. Hoorde van een kennis eens een zucht wat ze dit weekend toch weer eens op allebei de dagen moesten doen met de kinderen want de ideeën waren wel op. Ik vraag; “Hoezo?” Nou ja, ze gingen elk weekend toch wel op stap met de kinderen anders verveelden ze zich.

Ik: ???????? En? Laat ze zich lekker vervelen en stuur ze naar buiten, dan gaat dat vanzelf over. Als ouders al maar aan bezigheidstherapie doen, dan leert een kind nooit zich zelfstandig te vermaken. Laat het zich maar eens vervelen, dan kan het zijn creativiteit eens de vrije loop laten. Alles zit veel te veel in geijkte banen wat dat betreft. Er moet volgens mij ook veel te veel, laat zo’n kind lekker buiten rommelen met vriendjes.

De tweede groep is moeilijker, want hoe als je als kind het slechte voorbeeld krijgt hoe kun je dan veranderen? Het kan wel, maar vraagt stimulatie van andere kanten en die zal niet altijd op prijs gesteld worden door de ouders. Die zullen dat ongetwijfeld als kritiek ervaren.

Maar geef kinderen de ruimte om zich te vervelen, laat ze hun fantasie gebruiken, er is bijna geen groter goed.