Waarin is de Westerse beschaving beter?

Dit is een gastbijdrage van Gert Kok

Volgens Wilders is het Westen ver vooruit in ontwikkeling op Moslimlanden. De Westerse beschaving staat al eeuwen op een bijzonder hoog peil, Islamieten daarentegen hebben nog nooit iets uitgevonden of geniaals geproduceerd.

Zo hebben zij een flutrechtspraak, genaamd Sharia. Nee, dan de Nederlandse rechtspraak. Toevallig is die net 50 jaar lang aan het aftakelen, stelt het helemaal niks meer voor en is het bevolkt door partijdige en partijpolitieke lieden.

Westerse wetenschappers, ver vooruit op Islamitische, hebben vastgesteld dat het niet goed met de mensheid afloopt als we geen rekening houden met klimaat en de beperkte beschikbaarheid van grondstoffen en hulpmiddelen. Laat nou net de huidige generatie wetenschappers volkomen gedegenereerd zijn, ze zoeken niet langer de waarheid want het zijn oplichters die met vervalste rapporten belastingcenten opsouperen.

Hoogstaande vormen van Westerse kunst en cultuur, de meest in het oog springende elementen waarop je beoordeelt of een beschaving hoog ontwikkeld is, hoeven het jaar 2011 niet te overleven; carnaval mag blijven.

In vergelijking met honderd jaar geleden is er weinig armoede in Nederland; dankzij een vangnet voor mensen die het zelf niet redden. Maar dat systeem is Links, en Links is nog erger dan Islam.
Er zijn altijd Nederlanders die gastvrijheid tonen, juist voor buitenlanders, zoals je nu ook Tunesiërs en Egyptenaren ziet die Libiërs ondersteunen. Maar gastvrijheid staat volgens Wilders gelijk aan landverraad of op de PvdA stemmen.

Wilders maakt zich druk over hoffelijk gedrag, of je wel of niet elkaar de handen schudt, maar heeft er zelf geen problemen mee publieke figuren te beschimpen en schrikt er niet voor terug carrières kapot te maken als het hem zo uit komt.

Nederland zou van de huidige situatie gebruik kunnen maken door de jeugd te trainen in omgaan met andere culturen, zodat deze generatie overal in de wereld aan de slag kan. Maar de PVV verspeelt belangrijke tijd met het elkaar de schuld toeschuiven van zaken die niet meer terug te draaien zijn en het uitvergroten van culturele verschillen.

In dit voortdurende cynische en nihilistische gekanker en alles kapotredeneren herken ik weinig beschaving dat op een hoger plan staat dan welke andere beschaving ook. Waarom spreekt dit Nederlanders zo aan? Als de Nederlandse Identiteit bestaat is het die van de ‘Eeuwige Kankeraar’. En de kankeraar ziet zich vertegenwoordigd in een narcist, die alles moet besmeuren om zichzelf als enig stralend centrum van het universum te kunnen zien.

13 gedachten over “Waarin is de Westerse beschaving beter?”

 1. “Waarom spreekt dit Nederlanders zo aan? Als de Nederlandse Identiteit bestaat is het die van de ‘Eeuwige Kankeraar’. En de kankeraar ziet zich vertegenwoordigd in een narcist, die alles moet besmeuren om zichzelf als enig stralend centrum van het universum te kunnen zien.”

  Gert legt hier de vinger op de zere plek. Wat mij ook zeer interesseert is waar komt deze uiterste en voortdurende negativiteit over buitenlanders/moslims/alles wat anders is, vandaan?
  Ik vraag vaak mensen: waarom zo uiterst negatief erover? Wat is in uw leven zo hard misgegaan dat u dit steeds met u draagt?

 2. Eigenlijk is dit de samenvattende symptoombeschrijving van de ziekte die Partij voor de Vrijheid heet.
  Hulde.

 3. Nederland had tot voor kort:
  – Sociale voorzieningen
  – Goed betaalbaar onderwijs (alle hervormingen van de afgelopen 20 jaar moeten worden terug gedraaid)
  – Ziektekosten verzekeringen voor iedereen
  – Gelijke rechten voor iedereen
  – Mensenrechten
  – Sociale woningbouw
  – ontslagbescherming

  Allemaal zaken die rechts wil afschaffen, inperken of vernietigen.

  Dus, nee, Geert Wilders daar mag jij je niet op beroemen. Jij bent daar immers tegen.

 4. wat is een beschaving waard als je de schreeuw van de arabieren om vrijheid en democratie slechts kunt beantwoorden met het veilig stellen van je eigen economische belangen in plaats van te denken aan het bloed dat daar vergoten wordt?

 5. richard Schreef:

  Of is dat weer veel te concreet voor de weg-met-ons mensjes?

  Wat een zemelreactie.

  Overigens on tyopic, Gert Kok, prima column! En dan die alleszeggende laatste zin:
  `Als de Nederlandse Identiteit bestaat is het die van de ‘Eeuwige Kankeraar’. En de kankeraar ziet zich vertegenwoordigd in een narcist, die alles moet besmeuren om zichzelf als enig stralend centrum van het universum te kunnen zien.’
  Precies waar mijn bandgenoot op banjo het altijd over heeft en dat ik deel met hem. Voordat we muziek maken wisselen we altijd eerst even het laatste gemuggenzift en gezeur van sikkeneurige Nederlanders om ons heen uit.

 6. richard Schreef:

  Ach, er zijn nog wel een paar verschillen hoor. Zo produceert Nederland 6 keer zo veel patenten als de hele Dar As Islam bij elkaar.
  http://logicfreezone.wordpress.com/2011/07/15/islam-kennis/
  Of is dat weer veel te concreet voor de weg-met-ons mensjes?

  betekend dat dat nederlanders creatiever zijn ?? of wantrouwender ?? , als je er op vertrouw dat anderen je ideeën niet stelen heb je geen patent nodig ..

 7. richard Schreef:

  weg-met-ons mensjes

  Ik heb al kweeniehoeveelkeer gevraagd om een onderbouwd voorbeeld van bv een politieke partij die deze ideologie aanhangt, maar verder dan een ononderbouwd voorbeeld is het PVVD-kamp tot nu toe nooit gekomen.
  Zou het dan toch misschien niet bestaan? 😈

  .
  Abdul Alhazred Schreef:

  Wat een zemelreactie.

  Niet zo hard doen tegen die arme Richard! Hij heeft er tenslotte een dikke vijf maanden over moeten nadenken!

  😛

 8. richard Schreef:

  . Zo produceert Nederland 6 keer zo veel patenten als de hele Dar As Islam bij elkaar.

  Ja, van die waardeloze patenten op nieuwe spioneercamera’s en vingerafdruksystemen. Om het Boze te weren! Achterlijke cultuur die Nederlandse grootgraaiers met hersens in hun onderbuik..
  Ze moeten altijd nog hun woekerrenterekensommen maken met Arabische cijfers! (1,2,3, hihi) Of wilden ze liever optrekken en (zich) aftrekken bij Roméinse cijfers?

 9. @Richard

  toen je de laatste keer bij de benzinepomp stond met je auto heb je de tank zeker volgegooid met patenten?

  of is dat te concreet?

  alsof je beschaving afmeet aan het aantal patenten

  triest hoor, met je immigratiestatistiekjes slechts teruggaan tot 1995 en links naar Breivikblogs als artikel 7

 10. Ik weet wel wat hoor.
  Wij zijn nu op zo’n hoog peil gekomen, dat we het werkelijke leven kunnen verdoezelen.

  Zo heb ik nog nooit gezien, dat er een kip wordt geslacht.
  Zo praten we hier wel altijd over oorlog, maar ik heb het nog nooit gezien.
  En bij de tandarts krijg je een verdoving.

  Daar kunnen ze in dat soort landen nog een voorbeeld aan nemen.

 11. Qua ‘gezelligheid’ is Nederland gewoon een derde wereld land, kijk naar de zelfmoordstatistieken en dan zie je wat je met die zogenaamde ‘superioriteit’ bent opgeschoten.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

  Volgens deze wiki-pagina zijn de zelfmoordstatistieken in westerse landen zoals Frankrijk, de VS of Duitsland toch echt hoger dan bijvoorbeeld in het islamitische Egypte. Dus wat ben je met die zogenaamde ‘superieuriteit’ opgeschoten, als het leven op zichzelf er niet plezieriger op is geworden? In het westen worden mensen op kamertjes in onpersoonlijke flats opgesloten, zodat ze na een aantal weken de vier muren op zich af zien komen. In de zogenaamde ‘onderontwikkelde’ landen zoeken mensen elkaar nog op. Die zogenaamde ‘superieuriteit’ is dus héél relatief.

Reacties zijn gesloten.