Waar blijft Nederland ?

Bent u al bekend met het ministerie van Buitenlandse Zaken? Nee ? Och, u weet wel dat ministerie met die ehhh aardige minister, met dat opvallende gezicht? U weet toch wel die minister die toestemming kreeg van de premier om afwezig te zijn bij Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen? Juist ja, die ja. 

 

In de wereldlijke politiek is het weer kommer en kwel, Europa, en Nederland in de overtreffende trap bemoeit zich overal mee, behalve met het welzijn van de Palestijnen. 

Op een lokale site in Gaza kon ik alleen daar het bericht ontdekken dat de Euro-Mediterranean Human Right Monitor en het International Institute for Rights and Development – Geneva (IRDG) hun diepe bezorgdheid hebben uitgesproken over de illegale detentie van tientallen Palestijnen door de Saoedische autoriteiten en gevallen van onvrijwillige verdwijning. 

En waar is de Europese politiek, en Nederland in overtreffende trap? Nergens, niets en de Nederlandse pers blinkt weer uit in afwezigheid over berichten van de Palestijnen. En laten we dan maar niet hebben over ene Stef Blok die met zijn Iraakse trawant gesprekken voert om zogenaamde ‘Nederlandse Daesh-strijders’ in Irak te berechten. Natuurlijk Stef: op deze manier zal Nederland geen vuile handen krijgen – die ze overigens al heeft door het leveren van materialen en support aan strijdende partijen in Irak en Syrië –  en op deze manier, beste Stef, weten we zeker dat deze zogenaamde ‘Nederlandse Daesh-strijders’ nooit een eerlijk proces zullen krijgen en nu al ter dood zijn veroordeeld. Klasse Stef, goed gedaan jongen ! 

 

De minister van Buitenlandse Zaken is echt met belangrijkere zaken bezig en kan op die manier zich niet bezighouden met de Palestijnse kwestie, daar waar zijn aandachtsveld – als Nederland iets zou willen betekenen op het wereldlijke speelveld – zou moeten liggen. 

Waarom heb ik de minister niet gehoord – overigens de Nederlandse pers zat natuurlijk ook te slapen – toen er een week geleden een Palestijnse vrouw geëxecuteerd werd door de Israëlische bezettingstroepen bij het Qalandiya checkpoint, ten noorden van bezet Jerusalem? Ooggetuigen hebben toen gezien dat een Palestijnse vrouw van in de vijftig neergeschoten werd door soldaten van de bezettingsmacht van Palestina en haar lieten liggen terwijl ze zwaargewond was en hevig bloedde, onder het mom van de goedkope smoes dat ze een mes bij zich zouden hebben gehad. In vele zogenaamde executies wordt deze smoes gebruikt, terwijl het – als er al een mes zou zijn geweest – in bepaalde gevallen neergelegd werd.  De Palestijnse vrouw werd na verloop van tijd dan toch naar een ziekenhuis gebracht – Hadassah – waar ze dood werd verklaard. Vind je het gek, beste Stef en wat heeft Europa – en Nederland in de overtreffende trap – gedaan, niets, echt helemaal niets. Alleen dan thee drinken met de Iraakse collega. Als je het daar van moet hebben, sterker nog, als de Palestijnen het van Nederland moeten hebben, dan zijn ze in de aap gelogeerd.  

 

Nee, laten we maar niets zeggen over het ministerie van Buitenlandse Zaken, want we blijven daar vierkant staan achter de bezetters van Palestina, ondanks het feit dat de illegale nederzettingen zich verder en verder in de West Bank uitbreiden. Och, maar waarom zou het ministerie van Buitenlandse Zaken zich hier druk over maken, toch? Daar wordt gedacht: “Laat ze het maar doen, dan is het probleem Palestina ook uit de wereld”. 

 

Palestijnen, wat waren dat ook weer? Oh ja, die bijna 9000 gedode vluchtelingen die naar Syrië waren gevlucht en daar zijn vermoord en door de oorlog met vriend Assad worden er nog steeds 328 Palestijnen vermist. Oh ja, dat waren die armen mensen die zonder enig vorm van proces door de vrienden van de bezettingstroepen in Saoedi Arabië zijn opgepakt. De Palestijnen? De grootste groep vluchtelingen in hun eigen land en in de wereld ! 

En Stef Blok is aan het praten over de berechting in Irak van ‘zogenaamde Nederlandse Daesh-strijders’. Ja, je kan er maar druk mee zijn. Beste Stef, ooit gehoord van het Internationaal Gerechtshof? Nee, ik denk het niet, dat staat in Den Haag, vlakbij. Als je eens een keer de lunch overslaat, dan adviseer ik je om daar eens een kijkje te gaan nemen. Daar worden mensen berecht die wat op hun kerfstok hebben, misschien als je wat minder innig bent met de bezettingstroepen van Palestina, dan zou je de verantwoordelijke voor de bezetting van Gaza en de complete afsluiting van de wereld, daar eens voor kunnen laten komen. Dan kom je echt in de geschiedenisboeken te staan en niet met vuile handen voor ‘zogenaamde Nederlandse Daesh-strijders’ die nu al de doodstraf hebben gekregen.  

 

Tenslotte beste Stef, heb je ook wel eens wat over die bezetting van Gaza gezegd behalve dan in de Herenloge van een of ander cabaretvoorstelling? Weet je dan ook dat de bezettingstroepen alle grenzen van Gaza en de West Bank tijdens zogenaamde Joodse feestdagen voor dagen afsluiten? Zei ik nu feestdagen? Het is een diep trieste bedoeling en Europa – met Nederland in de overtreffende trap – blijven de bezettingstroepen uit Tel Aviv maar steunen. 


Democratie zei je? Als dit democratie is, noem ik het smerig.