VVD wil omroepen de mond snoeren op Internet

De VVD wil dat omroepen zich beperken tot “Audio-visuele taken ” en niet langer op het Internet actief zijn , wat is de volgende stap van de VVD ? mogen publieke omroepen straks alleen nog in het zwart-wit uitzenden ?? Hoe zit het trouwens met de vriendjes van de VVD , mogen Geen Stijl en de Telegraaf , pardon Powned en Wakker Nederland geen verbindingen meer hebben met hun stichters ?? of werkt het andersom nu weer net niet 💡 💡 misschien toch geen echt slecht idee , Geenstijl is natuurlijk de website van Powned 💡 💡 ideetje :Joop van de VARA en Geen Stijl van Powned allebei plat 💡 💡 Maar DAT zal de VVD wel niet bedoelen ..

10 gedachten over “VVD wil omroepen de mond snoeren op Internet”

 1. Dank voor verheldering. VVD-dame vanmorgen bij BNR kwam niet verder dan ‘beperken tot audiovisuele taken’ zonder duidelijk te maken waar het echt om gaat: Joop moet uit de lucht.

 2. Misschien moet joop zich laten kopen door een “linkse krant” (bestaat dat?), de vara opheffen, en dan een omroep oprichten. Dan mag het wel.

 3. Wat een boel gedoe om de Joop monddood te maken. Kunnen ze niet iemand van de AIVD naar Hilversum sturen om bij het Varagebouw een telefoondraadje door te knippen?

 4. Audio-visueel, dat was vroeger de luxe term voor band-dia presentaties. Dat is van vóór de digitale revolutie. Produceren van bewegende en interactieve content zou ik liever overlaten aan vaklui uit de TV- dan wel internet wereld dan aan krantenmensen. Of kijk naar de mooie programma-archieven waar de VPRO aan werkt.

  Met een motto ‘De rem eraf’ moet je wel eerst om je heen kijken of je niet toevallig op een helling staat.

 5. ‘Joop’ blijft natuurlijk altijd bestaan, er zijn allerhande trucs, indien nodig, om het podium te laten voortbestaan.

  Wat een naïviteit om te denken dat je op internet kunt gaan censureren. Deze boemerang keert uiteindelijk (enkele malen harder) terug in het ozo beschaafde kapsel van VVD-tuttebel Anouschka van Miltenburg. Wie?

  “Ik kom uit een politiek bewust gezin”, zegt ze, “waar Den Uyl als de demon werd gezien. Mijn vaders lijfspreuk: ‘Vrijheid van de één houdt op waar zij de vrijheid van de ander in de weg gaat zitten.’ Dat heb ik overgenomen. Je komt dan al vrij snel op de VVD uit.

  Maar je bent toch overtuigd van je eigen gelijk?
  Ik zie het niet als gelijk. De manier waarop zij, bijvoorbeeld de PVDA, naar de wereld kijken is zo anders dan hoe ik het leven ervaar. Ze hebben het over mensen met de laagste inkomens. Dat is een ontzettend groepsdenken en daar krijg ik helemaal de kriebels van, want dat wilde ik op school ook al niet. Ik wilde dat ze op school keken naar wat ík belangrijk vond en hoe ík me wilde ontwikkelen. En zo moet je ook met de samenleving omgaan.

  Meer op http://goo.gl/Mu9o

 6. CDA vindt het onzin, hebben ze laten weten. Omroepen hoeven niet terug naar het stenen tijdperk. Ben benieuwd of ze dat blijven vinden, de windvanen.

 7. Lagguh, de eerste poging tot internetcensuur van links geluid. Wat zielig! *moet bijkans vomeren* 😥 😥 `Joop’ gaat juist daardoor nog populairder worden. Ook zonder VARA, eventjes met de pet rond en klaar. Ben benieuwd naar de volgende bruine poging tot muilkorven van kritiek.

 8. 😈 laat ze maar komen 😈 wij zijn er klaar voor (als ik even algemeen mag zeggen 😈 )

Reacties zijn gesloten.