VVD probeert oud racistisch anti-Antillianenplan alsnog door te voeren

Al vanaf Bolkestein in de jaren negentig is de VVD aan het zieken en zuigen over het beperken van de toegang van Antillianen tot Blank Nederland, en nu is daar dan weer het initiatiefswetvoorstel van Antillenwoordvoerder André Bosman van de VVD, dat voorstelt om de toegang tot Nederland voor inwoners van Curaçao, Aruba en St-Maarten ernstig te beperken:

“Het is een eerlijk verhaal. Mensen uit de eilanden zijn welkom als ze ‘iets kunnen en ambities hebben’. Maar voor kanslozen, die geen Nederlands spreken en geen kans maken op de arbeidsmarkt, is er geen plaats.”

Op zichzelf is dit ‘eerlijke verhaal’ *braak* al het typische rechtse asoverhaal, we willen hier alleen ons seurt mensen met ongeveer evenveel geld als wijzelf nietwaer, maar het gore lef om dit aan mede-ingezetenen van je eigen koninkrijk mede te durven delen, daarvoor moet je het onbeschaamde soort egoïsme hebben waar VVD-ers een patent op hebben.

Natuurlijk liegt de VVD nog wat erbij over wederkerigheid van dit soort maatregelen, zoals Raymond Labad, voorzitter van belangenorganisatie MAAPP, aangeeft:

De wederkerigheid waarop de VVD zich beroept, omdat de Caribische landen de toegang van Nederlanders beperkt, heeft een economische reden om de kleinschalige eilanden te beschermen. “Ik kan me ook niet vestigen op de Waddeneilanden als ik geen economische binding heb.”

Maar goed, u weet het inmiddels wel; een dag niet gelogen is een dag niet geleefd voor een VVD’er.

2 gedachten over “VVD probeert oud racistisch anti-Antillianenplan alsnog door te voeren”

  1. Pluim voor Laurent: ” Maar goed, u weet het inmiddels wel; een dag niet gelogen is een dag niet geleefd voor een VVD’er.”

    Alleen om deze zin moeten we paar centjes verzamelen en Laurent erop gaan trakteren. Super!

  2. Volgens de oer-oude traditionele slavendrijvers filosofie van VVD en deels CDA worden allochtonen, buitenlanders gebrandmerkt voor het leven als tweederangs burgers die aanzienlijk minder toegestaan krijgen en/of met hele aparte, niet voor de autochtone superieur volkje bedoelde maatstaven, worden benaderd en aangepakt.

    Het is een soort stille segregatie die tot op heden overal zijn doorgang blijkt te vinden.

    De hoop is dat 12 september een eventueel doorbraak voor gelijke beginselen voor alle burgers kan betekenen.

Reacties zijn gesloten.